All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Ispovest Beograđanke koja je bežala od požara u Luštici: Padao je žar, gušili smo se u dimu! Ovog kampa više nema, ne znam gde su ostali (VIDEO)

“Ono što je najstrašnije je što ne znamo šta je sa ostalim ljudima koji su bili u kampu, a tu je bilo dosta dece”

Ekipe vatrogasaca zajedno sa ekipama Uprave pomorske sigurnosti, Vojske Crne Gore i firme Boka pilot iz Bijele jutros su između pet i osam časova obavile kompletnu evakuaciju čitavog obalnog dela Luštice u reonu rta Veslo gde bukti veliki požar. Među evakuisanima su bili i državljani Srbije, a Selena Tasić je jedna o njih koja je sa redakcijom Telegraf podelila svoje dramatično iskustvo.

U naselju Ponte Veslo koje je zahvatila vatra bilo je oko 40 ljudi, a među njima i oko 10 srpskih državljana, među kojima i četvoromesečna beba. Situacija je, po rečima svedoka bila veoma ozbiljna, ljudi su skakali u more bežeći od vatre i u vodi čekali pomoć oko sat vremena.

Selena Tasić iz Beograda koja je u kampu Veslo letovala sa dečkom i prijateljima, istakla je za Telegraf da ih je samo puka sreća spasila od sigurne smrti.

– U četiri ujutru probudio nas je dim i to sasvim slučajno. Ispod kuće je već bila vatra, a mi smo pokupili šta smo u tom trenutku mogli od stvari i izleteli iz kuće. Napolju je već padao žar, a nebo je bilo crveno. Probijali smo se kroz dim i bežali ka vodi, gde je nas sedmoro ušlo u neke kajake. Veslali smo tako pet kilometara a nismo znali kuda veslamo od dima koji nas je gušio, ali valjda je radio adrenalin pa smo imali snage – ispričala je u dahu ona.

Selena je istakla da su se iskrcali na nekoj steni i tamo proveli čitava tri sata, jer su tek oko sedam sati ujutru stigla dva broda iz Budve, iako je ona sve vreme pozivala u pomoć.

– Do juče smo tu uživali a sada je ceo kamp Veslo izgoreo. Sigurno je izgorela i kuća u kojoj smo bili, a sa našim automobilom ne znamo šta je. Ali ono što je najstrašnije je što ne znamo šta je sa ostalim ljudima koji su bili u kampu, a tu je bilo dosta dece – kaže ona.

 

Selena se sada nalazi u Žanjicama, koje takođe trenutno evakuišu, jer se vatra kreće u tom smeru.

Prema informacijama iz policijske uprave Herceg Novi, za sada nema povređenih i nikom nije ugrožen život.

 

– Spasilačke ekipe čamcima su prebacivale ugrožene u Dom zdravlja u Herceg Novom, a za sve evakuisane obezbeđen je smeštaj u Rehabilitacionom centru Igalo. Trenutno je najgora situacija u Bigovu i Veslu, gde jak požar i dalje bukti, ali zbog jakog vetra i visoke vatre vatrogasci ne mogu da priđu kako bi gasili požar, pa se sve snage koncentrišu iz pravca vode – potvrdio je za Telegraf.rs Dejan Ostojić, komandir policije i centra bezbednosti Herceg Novi.

 

(Dijaspora.neews/telegraf.rs)

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top