All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

ISPOVEST ALBANCA KOJI JE PREŠAO U PRAVOSLAVLJE: Vaša vera je najčistija na svetu, Albanci samo prave ratove

Serijal „Prizrenske priče“ autora Nikole Stankovića doneo je još jednu nesvakidašnju priču. Osamdesetosmogodišnji Albanac, Adam Mujović ispričao je zašto se pre 5 godina krstio u Pravoslavnoj crkvi.

– Oni se Bogu mole, a mrze druge nacije, zauzimaju druge zemlje, prave ratove. To je i jedan od razloga što sam se ja krstio i preuzeo pravoslavlje – rekao je deda Adam i dodao:

– Pravoslavna vera je najčistija vera u celome svetu, više poštuje druge narode nego sami sebe, eto takva je ta vera – kaže on.

Deda Adam je rekao da mu uopšte nije važno šta njegova porodica misli o njegovoj promeni vere:

– Moja porodica može da misli šta hoće, ja sam izabrao svoj put. Ovde u Prizrenu se desilo pravo divljaštvo, to što se desilio srpskom narodu ovde ne može da se opiše. Bio sam tu. Ceo svet je video kako se ruše crkve, bogomolje. Da im se sada crkve ostave na čuvanje kako traže oni bi ih zbrisali, ni kamenje ne bi ostalo od svetinja – rekao je Adam Mujović u serijalu „Prizrenske priče“ koji se emituje na Televiziji „Hram“ – srpske pravoslavne crkve.

Autor serijala Nikola Stanković izjavio je da je dedu Adama pre par dana prvi put sreo na Liturgiji u Sabornom Hramu u Prizrenu, i da su ga na njega uputili preostali Srbi koji žive u Prizrenu.

– Tokom cele Liturgije sedeo je sam. Izolovan i skoncentrisan na molitvu. Kada sam mu nakon liturgije prišao, ukratko mi je ispričao svoju životnu priču. Rekao mi je da svake nedelje i na svaki praznik dolazi na Liturgiju zajedno sa malom Milicom Đorđević i njenom majkom, o kojima se poslednjih godina brine kao o članovima svoje najuže porodice.

– Bio je veoma nenametljiv i skroman, tako da sam u jednom trenutku pomislio da je suludo i pitati ga da govori pred kamerama o svom životu. Ipak, bila bi prava šteta da šira javnost bude uskraćena za jednu tako nesvakidašnju priču“ – rekao je Stanković.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top