All for Joomla All for Webmasters
Srbija

IMAMO LI RAZLOGA ZA STRAH? Kada će najveći srpski monstrumi izaći na slobodu?

Počinioci su uhvaćeni i osuđeni na adekvatne kazne zatvora, ali to svakako neće umanjiti bol i tugu porodicama žrtava.

Mnoge porodice su zavijene u crno zbog zločina ljudi koji se nisu libili da svoje namere sprovedu u delo. Počinioci su uhvaćeni i osuđeni na adekvatne kazne zatvora, ali to svakako neće umanjiti bol i tugu porodicama žrtava.

Osvrnućemo se na nekoliko krivičnih dela koja su uzdrmala Srbiju i potresla čak i najiskusnije ljude iz kriminalne prakse.

 

Saša Mega, osuđen na 20 godina zbog silovanja

 

Saša Mega, serijski silovatelj iz Pančeva, je pravosnažno osuđen na 20 godina zatvora u julu 2012. godine, zbog četiri silovanja koja je počinio krajem 2010. u Beogradu.

 

Međutim, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Saša Mega osuđen na 20 godina zatvora i naložio novo suđenje.

 

Prema optužnici, on je prilikom napada žrtvama pretio nožem, a na suđenju je u svoju odbrani naveo da je prilikom izvršenja krivičnih dela bio pijan i pod dejstvom narkotika.

 

FOTO: PRFOMEDIA

Mega se izvinio žrtvama navodeći da mu se posle svega više ne živi. Naveo je da se u pritvoru samopovređivao više puta, kao i da je pokušao da se obesi, što će, kako je rekao i učiniti.

 

Interesantno je da je Mega 2009. godine izašao iz zatvora s odsluženja višegodišnje kazne za identično krivično delo. Prvi put je počinio silovanje kada je imao 17 godina.

 

Mega bi se mogao naći na slobodi 2032. godine.

 

Mališa Jevtović, osuđen na 40 godina zbog silovanja i ubistva trogodšnje Katarine Janković

 

Svakako, jedan od najmonstruoznijih zločina koji je potresao čitavu javnost jeste brutalno silovanje, a zatim i ubistvo trogodišnje Katarine Janković iz Beograda koju je mučki silovao Mališa Jevtović, ljubavnik njene majke Ane Filipović.

 

Podsećamo, Ana Filipović je s detetom i Jevtovićem otišla u šumu na Zvezdari. Tom prilikom, ona je ostala kod česme da puši cigarete, a ljubavniku dozvolila da devojčicu povede u šumu. Tada ju je brutalno pretukao i seksualno zlostavljao.

 

FOTO: PRIVATNA ARHIVA, FILIP PLAVČIĆ

Dete se vratilo povraćajući i prljave odeće – ali, umesto da je odmah odvedu kod lekara, ljubavnici su pokušali da prikriju nedelo. Vratili su se kući gde su dete zajedno okupali, a zatim seli da jedu. Pošto je devojčici, koja je u međuvremenu poplavela bilo sve gore, krenuli su u KBC ‘Zvezdara’. Lekari su mogli samo da konstatuju smrt male Katarine.

 

U obdukcionom zapisniku stoji da je dete iskrvarilo zbog rascepa jetre i drugih unutrašnjih organa. U zapisniku se još navodi i da je devojčica duže vreme bila seksualno zlostavljana.

 

Izvesno je da monstrum svoje nastranosti nije zadovoljavao samo jednom.

 

Za ovo monstruozno delo, Jevtović i Filipovićeva su 2007. osuđeni na 40 odnosno 37 godina zatvora.

 

Na slobodi bi se mogli naći 2047. odnosno 2044. godine.

 

Dragan Đurić, osuđen na maksimalnu kaznu zbog ubistva Tijane Jurić

 

Zločin koji je žestoko uzdrmao javnost je i brutalno ubistvo Tijane Jurić. Za ovo krivično delo optužen je Dragan Đurić, koji je u junu 2015. godine osuđen na maksimalnih 40 godina.

 

FOTO: FACEBOOK

Tijana je imala samo 15 godina kada je u noći između 25. i 26. jula 2014. oteta i ubijena u blizini sela Bajmok.

 

Poslednji put je viđena 25 minuta posle ponoći, u blizini SC “Rata”, a njeno telo je posle 12 dana policijske potrage, koja je bukvalno trajala dan i noć, nađeno na smetlištu u naselju Čonoplja.

 

Kako se ispostavilo, Đurić je kobne noći, pijan sreo devojčicu na putu, zaustavio vozilo i napao je. Pošto se Tijana opirala, on je udario, a zatim onesvešćenu stavio na zadnje sedište svog automobila.

 

FOTO: FACEBOOK

Na putu do naselja “Aleksa Šantić”, Tijana se osvestila, nakon čega je Đurić skrenuo sa puta, gde joj je pokidao odeću i pokušao da je siluje. Pošto je Tijana počela da vrišti, Đurić je iznerviran sa nje skinuo duksericu vezanu oko pojasa i zadavio je.

 

Posle zločina, Đurić je devojčicino nago telo odvezao na pola puta ka Somboru gde ga je ostavio u napuštenom objektu i prekrio kartonima. Zatim je otišao u grad, kupio torbu i ašov, a tokom naredne noći telo je preneo do Čonoplje gde ga je prekrio humusom.

 

FOTO: NEBOJŠA MANDIĆ

Svirepo ubistvo devojčice s likom i glasom anđela zauvek je donelo tugu u porodicu Jurić iz Subotice.

 

Tijanin otac Igor je po njenom imenu osnovao fondaciju, u čiji je ime pokrenuo predlog izmena Krivičnog zakona po kome bi ubice dece bile osuđene na doživotni zatvor.

 

Đurić bi se na slobodi mogao naći 2065. godine.

 

Vladica Rajković, silovanje i ubistvo trogodišnje Anđeline Stefanović

 

Vladica Rajković, iz zaječarskog sela Vratarnica oteo je sa rođendana svoje jednogodišnje bratanice,trogodišnju Anđelu Stefanović.

 

FOTO: FILIP PLAVČIĆ

Odveo je do šume, udaljene oko 700 metara od prvih kuća, i tu je, u jarku – silovao! Nakon toga, detetu je presudio udarcima kamenjem i rukama, tako da je telo devojčice bilo potpuno unakaženo.

 

Lekari sudske medicine su obdukcijom utvrdili da je Vladica za vreme silovanja maloj Anđelini probušio trbušnu duplju.

 

FOTO: KURIR

Vladica je bio problematičan, sklon krađama, pravljenju dugova i opijanju, ali niko nije mogao ni da pretpostavi da je sposoban da počini ovakav zločin.

 

Ubrzo je uhapšen, a zatim u aprilu prošle godine i osuđen na maksimalnu kaznu zatvora.

 

U optužnici je navedeno da mu se na teret stavljaju još jedno teško krivično delo. Naime, Vladica je samo nekoliko dana pre monstruoznog ubistva devojčice počinio još jedno ubistvo. Ubio je svoju komšinicu.

 

Na slobodi bi se mogao naći 2057. godine.

 

Darko Kostić, silovanje i ubistvo Ivane Podraščić

 

Darko Kostić, višestruki povratnik u krivičnim delima, zverski je ubio četrnaestogodišnju Ivanu Podraščić. Njeno telo pronađeno je  u fazi raspadanja u dvorištu napuštene kuće u Rakovici, koju je njen ubica iznajmljivao.

 

 

U septembru 2016. godine pravosnažno je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora zbog ovog krivičnog dela.

 

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Međutim, kao i u većini slučajeva, reč je o povratniku.

 

Naime, Kostić je 1993. godine, zajedno sa još jednim prijateljem ubio ženu koja je rođena 1929. godine, a posle ubistva čak i urinirao po njenom telu. Za to krivično delo osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od sedam godina.

 

Kostić bi se mogao naći na slobodi 2056. godine.

(dijaspora.news/espreso.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top