All for Joomla All for Webmasters
hronika

IGOR JURIĆ NIJE NIKADA IZGOVORIO POTRESNIJE REČI! Prošlo je 5 godina od Tijaninog ubistva!

Tijana Jurić (15) ubijena je u noći između 25. i 26. jula 2014. godine, a 12 dana porodica i Srbija su se nadali da je devojčica živa. Međutim 7. avgusta njeno telo je pronađeno na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja u opštini Sombor.

Za roditelje bol je uvek ista. Igor Jurić juče je objavio potresan video na kome se vrte najlepše fotografije iz Tijaninog detinjstva. Iznad snimka je napisao: “Svojom neviđenom dobrotom pobedila si ogromno zlo. Volimo te.”

Danas je skrhani otac promenio i profilnu sliku na Fejsbuku, stavljajući Tijaninu fotografiju. Iz nepovratnih dana kada su svi bili srećna porodica.

 

 

Sećanje na devojčicu koja je postala simbol stradanja dece ne bledi. Tijanin otac Igor Jurić u svakoj prilici napominje da vreme ne može da izleči njihove rane.

Igor je osnovao Fondaciju Tijana Jurić i koristi svaki momenat da najodgovornije ljude u zemlji pozove da preduzmu i urade nešto kako bi Tijanina, Ivanina, Tamarina i Anđelinina smrt, kao i smrt svakog deteta dobila smisao, da iz toga izvučemo neku pouku i ne dozvolimo da se nijednom detetu tako nešto dogodi.

Igor Jurić je maja ove godine uspeo u svojoj misiji: poslanici Skupštine Srbije usvojili izmene Кrivičnog zakonika Srbije kojim se ukida kazna zatvora od 30 do 40 godina i uvodi doživotna kazna za počinioce najtežih krivičnih dela. Ubice dece, trudnih žena i drugih nemoćnih lica, ubuduće će se kažnjavati doživotnim zatvorom

Izmenom Кrivičnog zakonika, doživotna kazna će se izricati i za druga krivična dela za koja su se do sada izricale kazne od 30 do 40 godina, kao što su ubistva predstavnika najviših državnih organa, teška dela protiv ustavnog uređenja, genocid, terorizam, zločine protiv čovečnosti i slično. Za sva ta dela predviđen je i uslovni otpust nakon 27 godina izdržane kazne, ali on neće važiti za ubice dece, trudnica i nemoćnih lica.

– Osećam se čudno i pomešana su mi osećenja – izjavio je Igor Jurić nakon skupštinske rasprave i usvojene odluke. – To je trebalo, i na neki način i jeste, da bude pobeda građana koji su se udružili oko jedne ideje – da se zaštite deca. S druge strane, osećam gorak ukus zato što sam smatrao da to ne sme da se ispolitizuje, a na kraju je tako ispalo. Ipak, uveren sam u to da će se značaj tog zakona uvideti tek u godinama koje dolaze.

 

 

Dijaspora.news/(Espreso.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top