All for Joomla All for Webmasters
Makedonija

I Makedonci šenluče: Kiša zalutalih metaka “zapljusnula” zemlju, dve osobe su čak i ranjene

Kiša zalutalih metaka ispaljenih na svadbama i porodičnim veseljima bukvalno je “zapljusnula” Makedoniju. Za samo dva dana, MUP je registrovao čak šest takvih incidenata, najviše u zapadnim delovima zamlje.

Žrtava nije bilo, ali su dve osobe ranjene, a pričinjena je i znatna materijalna šteta. U prvom slučaju, zalutali metak ispaljen sa svadbe u selu Polog kod Tetova pogodio je i u levu nadlakticu ranio 52-godišnju ženu.

Od zalutalog metka stradao je i 38-godišnji pčelar iz sela Boroec kod Struge. Dok je radio u svom pčelinjaku njega je metak pogodio u levo rame. Vozač automobila BMV sa austrijskim registarskim tablicama je imao više sreće. Zalutali metak ga je promašio, ali je probio vetrobransko staklo.

Makedonci sve češće pucaju na slavljima, Foto: Foter/Flickr/Wayan Vota

Incident se dogodio na autoputu Tetovo – Gostivar kada je neko zapucao iz grupe automobila koji su išli ispred njega sa nekog porodičnog veselja.
Juče oko 13,45 časova, policiji u Tetovu je bilo prijavljeno da je u ulici Braća Miladinovci od zalutalog metka bio oštećen krov automobila BMV-a sa švajcarskim registarskim oznakama u vlasništvu F. A. (44) iz Tetova.

U protekla dva dana pucalo se i u Skoplju. Zalutali metak je pogodio i mehaničarski deo zatvora u naselju Šuto Orizari. Projektil je udario u nadstrešnicu, a potom se zabio u sedište koje je bilo izvađeno iz automobila. Jedan žitelj Skoplja juče je policiji prijavio da je krov njegovog automobila pogodio
i oštetio zalutali metak.

Iz MUP apeluju na građane da ne koriste oružje i da ne pucaju na svadbama, porodičnim veseljima, skupovima i na drugim javnim mestima. Upozoravaju ih da
su globe visoke, a u određenim slučajevima osobe koje koriste oružje mogu i krivično da odgovaraju. Kazne za takva dela se kreću od jedne do deset godina zatvora.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top