All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Hteo je da zakaže zdravstveni pregled za svoju majku, a uspeo da pobedi birokratiju genijalnim potezom: Danas ovu scenu prepričavaju svi

Kada je došao pred šalter doma zdravlja da zakaže pregled za svoju majku, službenica mu je odbrusila rečima da to može da uradi samo telefonom. Mladić nije pognuo glavu – okrenuo se, pa pozvao dom zdravlja sa svog mobilnog. Svi u čekaonici slatko su se nasmejali.

Kada je došao pred šalter doma zdravlja da zakaže pregled za svoju majku, službenica mu je odbrusila rečima da to može da uradi samo telefonom. Mladić nije pognuo glavu – okrenuo se, pa pozvao dom zdravlja sa svog mobilnog.  Svi u čekaonici slatko su se nasmejali.

Debela Berta@bg_lajavica

Оде друг моје ћерке у ДЗ да закаже преглед за мајку.
– А, па не може, мора телефоном.
– Али, кад сам већ ту…
– Не може.
Измакне се он пар корака, извади мобилни и позове.
Једва пристала да му закаже.
Сви у чекаоници плакали од смеха.

Da li je reč o urbanoj legendi ili o stvarnom događaju ostaće misterija, jer je ova situacija prepričana osvanula na tviteru.

Akter je drug nečije ćerke, a sve se dešava u nekom domu zdravlja. A zapravo, to je priča o srpskoj birokratiji, ali i dosetljivosti.

Možete da zamislite bilo koji dom zdravlja u Srbiji, službenicu kojoj je teško da uzme u ruke hemijsku olovku, a onda krz zube promrmlja da zakazivanje može samo na poziv.

Možete da zamislite njeno lice kada je telefon zazvonio i kada se glas u slušalici mešao sa odjecima u čekaonici, a potom smeh prisutnih i bes “nokautirane” službenice.

Izgleda da jedno bez drugog ne može i da bi borba sa srpskom birokratijom bez srpske dovitljivosti bila samo borba sa vetrenjačama.

Čast izuzecima, svim onim sestrama, doktorkama i službenicama koje ne samo da ne mrzi da uzmu olovke u ruke, već i da se nasmeju i pomognu onome ko je došao po uslugu, dobrano plaćenu preko poreza i taksi.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top