All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Hrvatskom novinaru pretili smrću zbog emisije o proslavi Oluje: Kleli se da će ga upucati u potiljak

Hrvatski novinar Domagoj Zovak, urednik satirične emisije Njuz Bar Prajm Tajm, dobio je pretnje smrću preko društvenih mreža nakon poslednje epizode emisije, koja se bavila obeležavanjem godišnjice Oluje u Hrvatskoj.
Nakon te epizode koja se emituje i na N1, Zovaku je putem Fejsbuka poručeno: “I ti ćeš dobiti u potiljak, kunem se”.

Zovak je s istog profila i pre dobijao poruke, ali se uglavnom radilo o uvredama. Ovog puta, međutim, reč je o pretnji smrću, a osim poruke da će “dobiti u potiljak”, muškarac je Zovaku poslao i red vožnje autobuske linije kojom je Zovak putovao godinama u posetu porodici.

Novinar je ceo slučaj prijavio policiji.

– Sjajno je što smo toliko napredovali kao društvo da je normalno kad na televiziji vidiš nešto što ti se ne sviđa, da se jednostavno, umesto daljinskog upravljača, ljudi odluče za pretnju smrću autoru emisije. Trebalo je dogurati do ovoga. Ali, malo branitelji koji otkazuju koncerte nepodobnim pevačima, pa DORH koji ne goni one koji prete, ”jer su bili pijani i jer su branitelji”, pa predsednica koja kaže da su pretnje samo izraz nezadovoljstva i konačno dođemo do ovako olakog razbacivanja s pretnjama smrću. Ja sam to sad prijavio – rekao je Zovak za N1 i dodao:

– Kao Vojko Vrućina, reka san NE MOŽE.

dijaspora.news/telegraf

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top