All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Hrvati su pobesneli zbog svog velikog apsurda: tunel od 44 miliona evra prolazi kroz planinu i ide u provaliju. A sada je ceo svet saznao da ne vodi nikuda

Besmisleni tunel iznad Omiša, osim hrvatske javnosti, intrigira i onu svetsku. Tako je britanski BBC objavio članak o tunelu koji viri iz planine, a koji je probijen pre nekoliko godina kao deo zaobilaznice koja još uvek nije završena.

Pozivajući se upravo na RTL, koji je pre dva dana objavio ovu priču, BBC piše kako su “hrvatski poreski obveznici besni zbog tunela od 44 miliona dolara koji ne vodi nigde”.

U tekstu se nadalje dodaje kako tunel dug 1.471 metar prolazi kroz planinu iznad grada i izbija iznad kanjona reke Cetine. Iako je, kako piše BBC, zamišljen kao rešenje za ogromne gužve, ovaj tunel još nije završen.

Tunel je probušen, ali nigde ne vodi, Printskrin: Dnevnik Nove TV

U tekstu BBC-a navode se i reči omiškog gradonačelnika Ive Tomasovića koji najavljuje skori konkurs za izgradnju mosta koji bi se spajao na tunel te potom i na put D70 koji ide prema Splitu.

Ovaj tunel, čija je izgradnja započela pre šest godina, najavljivan je kao bombastičan projekt vredan 280 miliona kuna, ali još uvek jedino gde vodi je u provaliju.

Ta obilaznica trebalo je da bude spas za nesnosne gužve – rupa duga 1.471 metar je probijena, čekalo se na gradnju mosta i dodatnog tunela i onda, sve je stalo. Novca je nestalo, a Omišanima je već odavno prekipelo. Saobraćajna slamka spasa postala je – gradsko ruglo.

(diajspora.news/telegraf.rs)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top