All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

HRVAT IZ AMERIKE OPLEO PO DOMOVINI: Neka mene zovu ludi Amerikanac, ali ja ovde svoju mačku ne bih slao, a kamoli sinove!

Ante Ljubičić doputovao je s Roud Ajlanda sa jednim ciljem – da spreči da iz zatvora izađe advokat Buljan koji ga je izigrao i ostao mu dužan 87.500 dolara.

“Mene zovu ludi Amerikanac, ali ja neću odustati. Ukupno sam izgubio oko dva miliona dolara i to i ja i moja porodica još uvek osećamo jer vraćamo kredite. Ali ne pristajem na to da advokat Davor Buljan, koji je prevario mene i mog poslovnog partnera, izađe iz zatvora. Samo zbog toga sam i sada došao u Hrvatsku”, ovako priča Ante Ljubičić (54), Hrvat sa američkom adresom u Mistiku na rubnom delu Roud Ajlanda gde mu žive supruga, tri sina i četvoro unučadi.

Nakon 16 godina povlačenja po hrvatskim sudovima, nesuđeni vlasnik kninske fabrike šrafova TVIK i paški industrijalac sada je razočarani pripadnik hrvatske dijaspore, piše Jutarnji.hr.

“Ja svoju mačku ne bih ovde više poslao, a kamoli svoje sinove. Za poslovanje u Hrvatskoj ti moraš da uđeš u mafiju jer ovde jedino mafija radi i posluje, a oni ne daju nikome napred. Njima je u interesu da ti ne ideš napred. A ja sam hteo svoj novac uložiti u Hrvatskoj iz čiste ljubavi”, priča s velikom gorčinom Ljubičić.

Došao je ponovo u Hrvatsku zbog svog spora sa zadarskim advokatom Davorom Buljanom, kojem je konačno policija 23. marta ove godine pokucala na vrata nakon što je Ljubičić uspeo da opozove uslovnu osudu od 15 meseci zatvora sa uslovnim rokom od četiri godine.

Takvu je odluka doneta je nakon što Buljan nije vratio ni dolar uprkos tome što ih je oštetio zastupajući ih kao potencijalne kupce kninskog TVIK-a, koji je u međuvremenu kupio samoborski DIV.

“Buljan je izgledao kao ozbiljan advokat. Kad je moj partner Majkl Pranić video da od svega neće biti ništa, pokrenuo je parnicu i uverio i mene da to učinim. Pre nego što smo ga tužili, razvlačio nas je Buljan godinu i po. Pretpostavljam da je on preko svojih veza uspeo da odloži postupke. Više od dve godine nisam mogao da saznam šta se događa s predmetom, obratio sam se američkoj ambasadi tako sam saznao da slučaj stoji u fioci tri godne. Neverovatno je koliko je on bio zaštićen, a dovoljno govori i to da niko od zadarskih advokata nije hteo da me zastupa, morao sam da angažujem advokata u Rijeci. Toliko je to sve bilo umreženo”, priča Ljubičić.

(dijaspora.news/jutarnji.hr)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top