All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Hrvat bio u grotlu stravičnog zemljotresa u Indoneziji: Bacilo me nekoliko metara, nestalo je struje, a onda je sve počelo da se raspada (FOTO) (VIDEO)

Najmanje 98 poginulih i 236 povređenih najnoviji je bilans zemljotresa jačine 6,9 stepeni po Rihteru koji je pogodio indonežansko turističko ostrvo Lombok i zastresao susedni Bali, saopštili su danas zvaničnici.

Na hiljade kuća je uništeno u zemljotresu, a vlasti saopštavaju da spasioci još nisu doprli do pojedinih ugroženih oblasti.Stravične posledice zemljotresa u Indoneziji: Poginula 91 osoba, više od 200 povređeno, najugroženiji još uvek čekaju pomoć (FOTO) (VIDEO)

Ruševine su na svakom koraku Foto: Tanjug/AP

Više od 10.000 osoba, među njima i veliki broj turista, evakuisano je sa ostrva Lombok u Indoneziji nakon razornog zemljotresa koji je pogodio to ostrvo. Strašnim scenama je posvedočio i jedan Hrvat koji je za Index.hr opisao kakav je pakao preživeo.

Povređenima se pruža pomoć Foto: Tanjug/AP

– Večerali smo na plaži kad je zatreslo, bacilo me par metara od stola, u par sekundi je pao mrak, nestalo struje, a kuće i restorani su počeli da se raspadaju. Deo lokalaca je u strahu i panici počeo da beži sa ostrva bez osvrtanja na turiste.

Nastradao je veliki broj ljudi Foto: Tanjug/AP

Neko sa internetom je objavio da je izdato upozorenje za cunami i tu je počela borba za život – ispričao je za Index Domagoj Vugrin, koji se u trenutku snažnog zemljotresa na indonezijskom ostrvu Lombok od njega nalazio tek nekoliko kilometara dalje.

Vugrin je boravio na malom peščanom ostrvu Gili Meno kada je potres jačine 6,9 magnitude uznemirio sve prisutne.

– Deo turista je probao da pobegne na otvoreno more dok smo se mi odlučili zajedno sa većinom domaćeg stanovništva i turista sklonimo na sredinu ostrva. Ubrzo je usledio novi veći udar, a onda gotovo do jutra serija manjih potresa.

Tamo smo dočekali zoru i evakuaciju na Lombok gde vlada potpuni haos. Ne radi ništa, zgrade su popucane ili urušene tako da turisti sami pronalaze načine kako da dođu do željene destinacije – nastavlja Vugrin.

– Uglavnom, svima je u mislima samo da pobegnu sa Lomboka jer je treslo i ujutro, a tlo i dalje podrhtava – trenutnu situaciju opisao je Vugrin.

(dijaspora.news/index.hr)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top