All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

HRABAR POTEZ MALE HRVATSKE OPŠTINE: Ukinuli rad nedeljom i praznikom, porodica je na prvom mestu

Prodavnice na području slavonske opšine Ivankovo od danas više neće raditi nedeljom i praznicima.

Kako se navodi, time su stanovnici prihvatili sugestiju predsednika opštine, Marka Miličevića.

“Ovom odlukom pokazali smo snagu, zajedništvo i iskazali svoj identitet, brigu za porodicu i podstakli osećaj solidarnosti. Čovekove potrebe za nedeljnim odmorom i praznikom uvrežen u narodnoj tradiciji kada čovek može kroz zahvalnost dragom Bogu i duženje sa porodicom da živi slobodno vreme koje mu je potrebno”, navodi se u saopštenju opštine Ivankovo, koja se nalazi na području Vukovarsko-sremske županije.

Početkom avgusta Miličević je uputio poziv vlasnicima trgovačkih i pekarskih radnji iz Ivankova, Retkovaca i Prkovaca da nedeljom ne otvaraju svoje trgovine pravdajući to zaštitom porodice i hrišćanskih vrednosti, a najavio je i mogućnost nadoknade troškova.

 

On je naveo da je na području opštine ima 11 trgovačkih i pekarskih radnji čijim je vlasnicima uputio dopis da mu se jave ukoliko smatraju da bi im izostanak rada nedeljom stvorio veliki gubitak, ali mu se do tada ni jedan nije javio.

 

Kako je rekao, to je njegova inicijativa, s obzirom da opština nema ovlašćenja da određuje radno vreme trgovačkim delatnostima.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top