All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Hodža Jutjuber iz Zenice: Napravio je crtani sa junakom Musli Manom, smatra da nacionalizam uništava sve u BiH (FOTO) (VIDEO)

Duži niz godina je poznat po medijskom radu, posebno je aktivan na Jutjubu gde njegov kanal Altruist Arts privlači veliku pažnju.

Eldar Tutnić iz Zenice je najpopularniji Jutjuber sa područja Balkana koji objavljuje islamske edukativne sadržaje.

Eldar Tutnić sa majkom Foto: Facebook/Eldar Tutnić

Završio je Elči Ibrahim-pašinu medresu u Travniku i diplomirao je na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici na Odseku za islamsku veronauku. 

Izdao je nekoliko knjiga iz oblasti islamistike. Profesionalno je angažovan kao imam u džematu Donja Golubinja (MIZ Žepče).

Eldar Tutnić sa prijateljem Foto: Facebook/Eldar Tutnić

Studirao je i na Fakultetu Islamskih nauka u Sarajevu, a pohađa Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, smer Islamsko bankarstvo.

Pored toga što je je imam u Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini, on je takođe i trener u Karate klubu Gard.

Prema informacijama sa njegovog Fejsbuk profila, on je veliki zaljubljenik u arapski jezik, islamistiku, istoriju i psihologiju. Do sada je izdao i nekoliko knjiga.

Duži niz godina je poznat po medijskom radu, posebno je aktivan na Jutjubu gde njegov kanal Altruist Arts privlači veliku pažnju.

Na svom kanalu ima više od 40.000 pratilaca, a pregledi se broje milionima, što je fantastičan uspeh i svrstava se među najpopularnije Jutjub kanale posvećene promovisanju islamskih vrednosti.

U međuvremenu, Eldar je pokrenuo i vlastitu Jutjub mrežu, zvanu VirtuousNetwork.

Eldar Tutnić sa ekipom Muzeja Alahovog Poslanika Foto: Facebook/Eldar Tutnić

Na ovaj način se Eldar bavi različitim pitanjima, ali kako kaže sve je u skladu sa verskim principima. Eldar ističe da kada je reč o njegovom Jutjub kanalu, da se tu radi o jednom humorističkom, zabavnom, religijskom i edukativnom Jutjub kanalu.

On već 10 godina kroz institucije Islamske zajednice BiH izučava islam. Pokušava da svoju veru prezentuje na lep način i pravom svetlu.

U želji da ponudi “moralnu aleternativu” posebno mlađoj populaciji, Eldar je pripremao i crtane filmove, a najpopularniji je onaj o junaku “Musli Manu”.

Pokušava da islam prezentuje na lep način i pravom svetlu Foto: Facebook/Eldar Tutnić

U svojom snimcima se bavi i ozbiljnim temama, a smatra da nacionalizam jednostavno uništava sve u BiH, pa zato neke svoje snimke posvećuje baliji, ustaši i četniku.

Međitim, Eldar najviše voli da snima video snimke o ljubavi sreći, kao i o svojoj porodici.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top