All for Joomla All for Webmasters
Srbija

HOĆE U ZATVOR, ALI MU NE DAJU: Kupio sam cigare, čokoladice i sokove i došao na kapiju, pogledali su mi ličnu i ODMAH ME VRATILI KUĆI

Radoljub Ristić (28) iz Kuršumlije ne može da odleži kaznu od 20 dana zatvora jer mu je oštećena lična karta, pa danima pokušava da dokaže identitet

Radoljub Ristić (28) iz Kuršumlije krenuo je u KPZ u Prokuplju na izdržavanje kazne od 20 dana zatvora zbog saobraćajnog prekršaja, ali su ga vratili s kapije jer mu je oštećena lična karta. Ristić već danima uzalud pokušava da dokaže identitet kako bi ipak otišao u zatvor!

Radoljub kaže za Kurir da je nedavno vozio automobil iako nema dozvolu i da ga je zaustavila policija.

Nemam pasoš

– Kazna je 20.000 dinara, ali sam sudiji za prekršaje rekao da nemam da je platim, pa sam osuđen na 20 dana zatvora. Dobio sam poziv da se javim 23. marta u KPZ u Prokuplju. Kupio sam cigarete, čokoladice i sokove i došao na kapiju zatvora. Tražili su mi ličnu kartu i rekli da nije ispravna jer je oštećena – priča naš sagovornik i dodaje:

 

– Rekli su da onda ne mogu da uđem, jer moram da dokažem ko sam. Ponudio sam im vojnu knjižicu, ali je nisu prihvatili. Nemam pasoš, a ni vozačku. Kako sam sve pare potrošio da se opremim za zatvor, kući sam se vratio auto-stopom.

Ristić kaže da uporno pokušava da ode u zatvor, ali bezuspešno.

– Pitao sam da li mogu da podnesem zahtev za novu ličnu kartu i tu potvrdu da im odnesem, ali su rekli da ne može. Zatim sam otišao u policijsku stanicu u Kuršumliji da mi očitaju ličnu kartu. Tamo su mi rekli da to ne mogu da urade sve dok ne napravim novi prekršaj – priča Radoljub.

 

FOTO: BILJANA ROGANOVIĆ

On objašnjava da je ceo dan pokušavao da napravi neki prekršaj, kako bi ga priveli.

– Prelazio sam ulicu van pešačkog, svađa sam se s policajcima, ali bez uspeha. Totalno su me ignorisali. Neću da dođu po mene kao da sam kriminalac kad dobiju nalog. To je sramota, ali me u zatvor i dalje ne primaju – kaže očajni mladić.

Uporan da robija

– Rekli su mi: „Ko zna ko si ti, moraš da imaš dokument sa slikom, inače može bilo ko da dođe i u ime drugog odleži kaznu.“ Svašta, pa nisam ja lud da kucam na zatvorska vrata za drugog – razočaran je Ristić. Ipak, on se nada da će naći rešenje i da neće doći do toga da ga privode zbog neodazivanja na poziv.

Okružni zatvor

MORA DA IMA DOKUMENT

U Okružnom zatvoru u Prokuplju samo nam je kratko rečeno da on mora da ima dokument kojim može da se identifikuje.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top