All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Heroj velikog srca: Osam života spasio od sigurne smrti

Osam života od sigurne smrti spasio je Zoran Mijić iz Kozarske Dubice
. U kritičnim trenucima kada je nekome život u opasnosti on reaguje instiktivno I u svakom slučaju se pokazalo da je to bilo presudno. Poznat je i po humanim djelima, iako je nezaposlen, sve što ima dijeli sa ugroženima.

“Heroj velikog srca” najčešći je komentar za Zorana Mijića koji je kako kaže od sigurne smrti spasio osam života.

Spašavao je ljude povrijeđene u saobraćajnim nesrećama, te fudbalere koji su zadobi povrede tokom utakmica. Prije dvije godine je djevojčicu, koja je pobjegla od kuće, spasio od smrzavanja.

“Prvo sam je vidio kod nasipa pa onda sam je spazio kod crkve i djevojčica je imala već promrzline, niije bila dobro obučena. Nije mi ništa htjela reći pošto od smrzavanja nije dijete ni moglo pričati i kad je malo došla sebi spomenula mi je samo mjesto Bužim. Zovnuo sam policiju i uz njihovu pratnju sam dijete vratio kući”, kaže Zoran Mijić.

Za svoja djela dobio je priznanja od pravoslavne i katoličke crkve, od medžlisa islamske zajednice, od Fudbalskog saveza i predsjednika Republike Srpske, Nezavisnih novina i Večernjeg lista. No, najveću zahvalnost pokazuju upravo ljudi koje je spasio.

Jedan od takvih je Nemanja Marić iz Prijedora koji je prije tri godine na fudbalskoj utakmici zadobio težak udarac. Kada je doktor odustao od borbe za Nemanjin život, Mijić ga je spasio.

“Interesantan je slučaj što mali Marić Nemanja slavi moj rođendan. Svakog 8. marta kada se i desilo to spašavanje, a na moj rođendan njegova porodica pravi večeru i druženje. To je jako fino”, navodi Mijić.

Zoran se čitav život bavi fudbalom, po zanimanju je bravar ali bez posla. Novčane nagrade koje je dobio podijelio je ugroženima klubovima i porodicama.

“U moj fudbalski klub Borac je otišlo blizu 4000, u Partizan iz Kostajnice otišlo je 1000 u FK Ravan otišlo je 500 i plus porodice koje nisu bile u stanju da se prehrane”, navodi on.

Podrška građana, pisma i zahvalnice, nagrade i priznanja Zoranu znače kaže mnogo ali, priča nam, najveća bi nagrada bila stalno zaposlenje od kojeg će moći izdržavati svoju porodicu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top