All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Haradinaj UHAPŠEN, Srbija još nije zvanično obaveštena

Da li će biti zadržan u ekstradicionom pritvoru ili će opet, kao i u slučaju hapšenja u Sloveniji 2015. godine biti pušten na slobodu, biće poznato danas nakon što ga ispita francuski nadležni tužilac

Ministarstvo pravde Srbije još nije zvanično obavešteno o hapšenju bivšeg haškog optuženika i lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja po sprskoj poternici, rečeno je  Tanjugu u tom ministarstvu.

Inače, Ministarstvo pravde je ispred države zaduženo da traži izručenje lica koja su uhapšena u inostranstvu po našim poternicama.

Haradinaj je juče uhapšen na aerodromu u Bazel-Miluz na francuskoj strani, a na osnovu poternice koju je Srbija za njim raspisala 2004. godine zbog zločina na Kosovu i Metohiji počinjenih 1998. i 1999. godine koji nisu bili obuhvaćeni optužnicom Haškog tribunala po kojoj je pravosnažno oslobođen. U pitanju su ratni zločini protiv civilnog stanovništva u zoni odgovornosti Dukađini 1998. i 1999. godine.

Foto - Ilustracija: Tanjug/AP

Foto – Ilustracija: Tanjug/AP

Da li će biti zadržan u ekstradicionom pritvoru ili će opet, kao i u slučaju hapšenja u Sloveniji 2015. godine biti pušten na slobodu, biće poznato danas nakon što ga ispita francuski nadležni tužilac.

Rukovodilac srpskog Tužilaštva za ratne zločine Milan Petrović rekao je sinoć da je tužilaštvo sakupilo još čvrstih dokaza koji upotpunjuju optužbe koje se stavljaju na teret Haradinaju.

Haradinaj je i 2015. godine hapšen u Sloveniji po srpskoj poternici ali je ubrzo pušten na slobodu.

(Dijaspora.news/ Tanjug)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top