All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

GOSTI S KRUZERA OKUPIRALI SPLIT, A SPLIĆANI SE ŽALE: Na brodu se najedu i napiju pa ne troše kod nas, a gledaju nas ka da smo beštije u Zoo-vrtu!

“Nikakve koristi od njih nema. Nagrnu s broda ka neka vojska i samo razgledavaju nas i robu po Pazaru, ka da smo beštije u Zoološkom vrtu. Ne samo da ništa ne kupuju, nego smetaju normalnom svitu da nešto kupi”, žali se postarija Splićanka.

Slično se žale i ugostitelji. Iako su već solidno popunjeni i dobro rade, od “onih s kruzera” nemaju nikakve koristi. Kažu da se oni dobro najedu i napiju pre nego što siđu s broda, jer im je to uračunato u cenu putovanja, pa im se ne isplati da troše po gradu.

FOTO: PROFIMEDIA

“Tu i tamo koji magnetić, tu i tamo kava ili sokić, feta dinje, sladoled i bježe natrag na brod, opet jesti i piti”, gunđa jedan. Samo bezveze gužvu stvaraju po gradu, nikakve koristi od njih nema, žale se Splićani.

 

Lučka uprava Split od brodova na kružnim putovanjima zaradi godišnje između sedam i osam miliona kuna (oko milion evra), a svake godine stiže sve više kruzera: 2017. bilo ih je 234, a za ovu godinu planirano je 268. U gradskoj Turističkoj zajednici kažu da je kruzing turizam važan radi dodatne promocije Splita i razvoja pratećih usluga i ponude, ali mudro ćute o negativnim učincima i konkretnoj zaradi od kruzeraša. A to Splićanima nije nimalo utešno.

(dijaspora.news/buka.ba)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top