All for Joomla All for Webmasters
Sport

GORE DRUŠTVENE MREŽE: Zašto je Novak pao na startu Melburna?!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poražen je u drugom kolu Australijan opena od Uzbekistanca Denisa Istomina, pošto je poražen posle velike drame u pet setova 7:6 (10-8), 5:7, 2:6, 7:6(5), 6:4!

Poraz koji zanči i oproštaj od titule u Melburnu uzburkao je svet, koji pokušava da pronikne u razloge Đokovićevog poraza.

Društvene mreže su usijane raznim komentarima, a nije mali broj onih koji smatraju da uzrok slabijih rezultata srpskog tenisera treba tražiti i u ishrani koju primenjuje.

Foto: APFoto: AP

Tako tviteraš, koji se predstavlja kao Pseudo Mekenro, a nije legendarni američki teniser kaže: Gluten free dijete su riskantno najblaže rečeno, nije imao ugljenih hidrata mesecima. Đoković izgleda kao da će se istopiti.

View image on Twitter

View image on TwitterBezglutenska dijeta, kako njeno ime kaže, iz ishrane izbacuje gluten. Njen cilj i glavni zadatak je jasan- izbeći gluten. Zato njen prvi korak mora da bude  upoznavanje sa izvorima glutena i sa namirnicama koje ne sadrže ovaj sastojak.

 

Potraga za bezglutenskim namirnicama u većini zemalja, poput SAD, Kanade, Brazila, članica Evropske unije, olakšavaju propisi koji nalažu da etikete na hrani mora da sadrži podatke da li u njoj ima ili nema glutena.

I dok za zdrave osobe gluten nije uopšte štetan i predstavlja izvor belančevina biljnog porekla, kod alergičnih pojedinaca, ishrana koja sadrži gluten izaziva oštećenje crevne sluznice, praćeno dijarejom.

(dijaspora.news/tviter/kurir.sport)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top