All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Gordanu su priveli na aerodromu zbog duga za parking od 26 dinara, a onda je sud izdao poternicu za njom

Požarevljanka Gordana Živković (49) uhapšena je 21. jula na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla”zbog 26 dinara duga za parking koji čak nije ni napravila. Maleroznu ženu, koja je u Srbiju doletela iz Pariza, gde već godinama živi i radi, zaustavila je policija po izlasku iz aviona na osnovu poternice Prekršajnog suda iz Čačka i držala je čak tri i po sata.

DRŽANJE U NEIZVESNOSTI

Po Gordanu je došla i marica da je vodi u zatvor, ali je ona uspela da objasni policajcima da nije napravila nikakav prekršaj, pa su je pustili uz obavezu da se  naknadno javi u stanicu i reši problem.

Ispostavilo se da je kaznu i dug od 26 dinara još u decembru 2016. godine napravio njen prijatelj kojem je poklonila automobil.

– Sletela sam sa suprugom u Beograd iz Pariza 21. jula oko 12.30. Sa nama su bili vlasnici velike argentinske kompanije koja se bavi proizvodnjom aluminijumske ambalaže za farmaceutsku industriju. Na pasoškoj kontroli policajac mi je rekao da pođem za njim, jer je za mnom raspisana poternica. Bila sam šokirana, mislila sam da je greška.

Aerodrom “Nikola Tesla” Foto: Ilustracija – Tanjug/Tanja Valič

– Držali su me tri i po sata u neizvesnosti, bez ikakve informacije zašto sam privedena. Pojavila se marica sa drugim policajcima i saopštila mi da sam uhapšena na osnovu poternice Prekršajnog suda u Čačku, ali i dalje nisu govorili o čemu se radi. Na svu sreću, ljudi su bili razumni, shvatili su da je u pitanju greška i pristali su da me ne hapse i ne vode u zatvor u Čačku, nego da ja naknadno odem tamo i regulišem ceo slučaj – kaže Gordana za Informer.

Međutim, dodatni šok usledio je kada je shvatila zašto su je privodili.

– Nekoliko dana kasnije u Prekršajnom sudu u Čačku rekli su mi da je automobilom registrovanim na moje ime u decembru 2016. godine napravljen prekršaj, jer nije plaćeno sat vremena parkinga u iznosu od 26 dinara. Setila sam se da je u pitanju “pežo 207” koji sam poklonila porodičnom prijatelju Draganu Miloševiću iz Čačka, bivšem golmanu požarevačkog Mladog radnika. Očigledno je on napravio taj prekršaj. Saznala sam da je poternica aktivirana nedelju dana pre mog dolaska iz Pariza. Platila sam kaznu i doplatu u ukupnoj vrednosti od 1.226 dinara i rešila ceo slučaj – opisala je svoje muke Gordana Živković.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top