All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

GLEDAO JE KAKO ROGANOVIĆU I STEFANU PUCAJU U GLAVU, ON NEPOVREDJEN! OVO JE TREĆI ČOVEK IZ BEČA! Optužili ga da je Crnogorce poslao u smrt, a ovo je NJEGOVA PRVA ISPOVEST!

Muškarac koji je kod sebe imao lažni hrvatski pasoš na ime Daniel Milićević, tvrdi da nema veze sa ubistvom Vladimira Roganovića i pokušajem ubistva Stefana Vilotijevića

Srpskom državljaninu, koji je koristio falsifikovani hrvatski pasoš na ime Daniel Milićević (29), određen je pritvor zbog sumnje da je pomagao ubici Vladimira Roganovića (32), koji je u petak likvidiran u centru Beča.

Austrijsko pravosuđe, kako su preneli mediji iz te države, pritvor mu je odredilo zbog sumnje da postoji opasnost da će pobeći ukoliko bude pušen na slobodu.

Namamio ih u zamku

U pucnjavi u centru Beča teško je ranjen i Stefan Vilotijević (23), koji je takođe uhapšen posle zbrinjavanja u bolnici, pošto je za njim Srbija raspisala poternicu zbog nedozvoljenog posedovanja oružja.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Sva tri muškarca povezana su sa organizovanim kriminalom. Uloga muškarca koji je koristio falsifikovani pasoš u ubistvu se još uvek proverava i nije potpuno jasna, ali se sumnja da je on namamio dvojicu upucanih, odnosno da je pozvao žrtve na ručak, a potom ih poslao u zamku – preneli su njihovi izvori.

Oni podsećaju da je lažni Daniel ostao u restoranu kako bi platio račun, a da su Roganović i Vilotijević izašli i krenuli kroz pasaž do agencije da kupe avionske karte, putem koji im je uhapšeni pokazao.

Daniel Milićević, čiji pravi identitet još nije otkriven, ali se sumnja da je srpski državljanin, koji je poznat našoj policiji, saslušan je pred sudijom.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

– On tvrdi da nema nikakve veze sa tim, osim što je pružio prvu pomoć. Ne može da objasni zbog čega je sumnja pala na njega – rekla je njegov advokat Heike Sporn.

Posle pucnjave u kojoj je jedan njegov prijatelj ubijen, a drugi ranjen, on je dotrčao i pokušao da Vilotijeviću ukaže pomoć. Navodno je jedan svedok čuo kako je ponavljao „brate, brate, drži se, drži oči otvorene“

Međutim, on je prvo saslušan kao svedok i tada je navodno tvrdio da se sa Vilotijevićem uopšte nije čuo, a pošto su pregledani listinzi na kojima je zabeleženo da je zvao ranjenog pre nego što su se našli u restoranu, stavljene lisice na ruke.

Pomaže i MUP

– Na rasvetljavanju ubistva Roganovića, koji je bio pripadnik „kavačkog klana“, austrijskoj policiji pomažu kolege iz Srbije i Crne Gore – potvrđeno je iz te države. Navodno, upravo na osnovu fotografije i otisaka prstiju koji su mu uzeti u policijskoj stanici, utvrđen je njegov identitet odnosno da on nije Daniel Milićević.

Austrijska policija
POTRAGA ZA DOKAZIMA I UBICOM

Istražitelji u Beču još uvek sklapaju sve kockice zločina, ali veruju da bi uhapšeni srpski državljanin mogao da im pomogne da dođu do naručioca zločina i ubice.

– Još uvek nema dovoljno materijalnih dokaza da je uhapšeni učestvovao u zločinu i da je znao da je Roganoviću i Vilotijeviću napravljena sačekuša, ali iskusni istražitelji veruju da njegova povezanost sa ubicom postoji i da je imao ulogu u onome što se dodgodilo – otkrili su izvori iz istrage.

(Kurir.rs/Danijela Jovanović /Foto: Privatna Arhiva)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top