All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

GIŠKA POSTAO SVETI ĐORĐE: Pogledajte kako su Božovića OPEVALI UZ GUSLE! (VIDEO)

Posmrtni ostaci Đorđa Božovića Giške, pre desetak dana su ekshumirani na Centralnom groblju u Beogradu. Kovčeg sa njegovim telom izvađen je u ranim jutarnjim časovima, a kada je otvoren, najuža rodbina i radnici koji su izneli sanduk zaprepastili su se onim što su videli – Giškino telo nije istrulilo.

Vest o čudu se kao munja proširila regionom, oglasila su se i sveštena lica, a posle samo nekoliko dana nekadašnji komandant Srpske garde opevan je u epskoj pesmi.

Pesmu je spevao Slavko Perošević a na snimku koji se pojavio na internetu izvodi je Vaso Đondović. Poslušajte:

 

– Izgledao je kao mumija. Koža je bila sasušena, donekle potamnela, ali nigde nije bilo truleži. Videla sam mu ruke i tetive na njima. Kada su ga radnici prebacivali u metalni sanduk, ništa se nije pomerilo… I sada mi odjekuju u glavi Đorđeve reči: „Biću jači mrtav nego živ!“ Ovo je samo potvrda da je sve što je govorio istina. Bog ga je blagoslovio, ja to znam – rekla je sestra Slavica.

Na Centralnom groblju  bila je i Tanja Matić, supruga pokojnog Branislava Matića Belog, Giškinog najboljeg druga.

– Svi smo se šokirali kada je otvoren kovčeg. Njegovo telo je bilo potpuno celo, jedino je odelo na nekim mestima propalo – rekla je za Kurir Tanja Matić. Nakon što je telo prebačeno u metalni kovčeg, porodica i Giškini saborci krenuli su put Crne Gore, gde će Božović danas biti sahranjen u porodičnoj grobnici na groblju u selu Kuči.

Naš istaknuti patolog doktor Zoran Stanković objašnjava da su se ovakvi slučajevi već dešavali.

– To znači da je u grobnici bilo strujanja vazduha i da je došlo do isušivanja posmrtnih ostataka, takozvane mumifikacije, pri čemu su mekotkivne strukture očuvane sasušene, skvrčene… Telo izgleda kao pergament hartije i na njemu mogu da se registruju povrede odranije – rekao je Stanković.

dijaspora.news/kurir.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top