All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

(FOTO) PROCURILI DELOVI OPROŠTAJNOG PISMA BOMBAŠA IZ PODGORICE: Ovim rečima se Jauković spremio za smrt!

Dosadašnja istraga crnogorskog tužilaštva i policije nije pokazala da je 43-ogodišnji Dalibor Jauković bombom napao američku ambasadu kao član neke za to formirane organizacije.

On je, između ostalog, u pismu koje je ostavio na desetak strana rokovnika i koje je pronađeno tokom pretresa njegovog stana, napisao da nema želju da živi.

Jauković, učesnik rata na Kosovu 1999, bacio je bombu na ambasadu SAD u Podgorici tačno deset godina pošto je zapaljena američka ambasada u Beogradu 2008, neposredno posle proglašenja nezavisnosti Kosova, a zatim drugom bombom sebi oduzeo život.

“Izvinite svi koji me cijenite. A znam da vas ima”, stoji u njegovom pismu.. U toj rečenici je naknadno precrtao najverovatnije reči “volite i”.

FOTO: VIJESTI.ME
Na toj stranici napisao je i rečenicu “Ja prevarant neću bit’. Tako nemam želju da živim”.

Celo pismo je konfuzno napisano i u njemu on piše da se protivi ulasku Crne Gore u Nato, koliko je ogorčen zbog toga i da će njegov napad na ambasadu biti njegov odgovor na bombardovanje Jugoslavije 1999.godine.

Pismo je tužilaštvo predalo veštaku grafološke struke koji će utvrditi da li ga je pisao Jauković.

Policija je preksinoć i juče pretresala više lokacija na kojima žive ili rade osobe povezane sa Jaukovićem istražujući da li je Podgoričanin u samobilački napad na ambasadu krenuo sam ili kao član neke šire organizacije.

Iz bezbednosnih službi navode da se sada već sa velikom sigurnošću može reći da je Jauković delovao sam. Još je otvoreno pitanje da li ga je i ko podstakao na takav čin.

 

On je između srede i četvrtka, bacio bombu M75 u dvorište ambasade sa udaljenosti od pet-šest metara. Bomba nije povredila nikoga od zaposlenih u ambasadi povredila, niti je napravila veću štetu u dvorištu. Nakon toga, Jauković je prešao ulicu i na poljani preko puta ambasade, i ubrzo aktivirao drugu bombu i ubio se.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top