All for Joomla All for Webmasters
Srbija

FILMSKA KRAĐA U PETNICI Nestalo 600 kreveta koje je kupila strana vojska

Tačno 600 metalnih kreveta, čiji je kupac armija jedne strane zemlje, volšebno je nestalo iz jednog magacina u Valjevu.

Nesvakidašnja krađa dogodila se u četvrtak, a dok policija traga za 600 metalnih vojničkih kreveta, dimenzija 190 x 90 centimetara, koji su mogli da se spakuju samo u šleper sa prikolicom, Predrag Kojić, vlasnik “Metalokozmetike” iz Petnice koja ih je napravila, meri štetu koja raste iz sata u sat ako roba hitno ne bude pronađena.

– Sa stranim kupcem smo ugovorili prodaju 7.000 kreveta. Zbog nemogućnosti da svi budu smešteni u okviru naše fabrike u Petnici, sa kooperantom koji za nas radi plastifikaciju, ugovoreno je da 600 kreveta do isporuke bude smešteno u magacinu u naselju Beloševac čiji je on zakupac, dok je vlasnik tog prostora jedna druga firma iz Valjeva. Tih 600 kreveta je kooperant preuzeo pre mesec dana, a prošle srede je obavešten da narednog dana na utovar dolazi šleper iz Hrvatske, koji će ih transportovati do luke u Rijeci, odakle putuju do krajnjeg kupca – objašnjava Kojić.

Međutim, kada su predstavnici “Metalokozmetike” i vozač šlepera iz Hrvatske došli na lice mesta, mogli su samo da konstatuju da je 600 kreveta isparilo!

– Kooperant se pred magacinom pojavio skoro tri sata nakon što smo utvrdili da robe nema, ali se sve vreme pravdao da ih on nije otuđio, da ne zna šta se dogodilo i da je spreman da ide na poligraf. Sledeći šok bilo je njegovo priznanje da on tu halu u Beloševcu ne koristi već tri sedmice jer je zbog neplaćanja kirije dobio otkaz od firme koja je vlasnik magacina i da ne zna šta se dešavalo sa krevetima u tom periodu. Ko god da ih je ukrao, treba mu ozbiljan prostor da ih smesti, jer kada se natovare, oni zauzimaju šleper i po koji je, izgleda, nestao kao da je kutija šibica – ogorčen je Kojić.

O nestanku glomazne robe obaveštena je policija koja sprovodi istragu, ali ona do sada nije dovela do počinioca.

Velika Šteta

Kojić strahuje da će lopovi krevete prodati nekom od otpada kao obično gvožđe. “Šteta je u startu 24.000 evra, ali s obzirom na penale zbog probijenih rokova i to da ćemo morati da napravimo nove ako ukradeni kreveti ne budu nađeni do sledeće sedmice, ona će biti duplo veća”, kaže Kojić.

 

Dijaspora.news/Blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top