All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

FESTIVAL U VIRDŽINIJI: Srbin dobio nagradu za najboljeg glumca!

Srpski glumac i voditelj Dejan Jelača, koji već više od 10 godina živi u Americi, dobio je prestižnu nagradu za najboljeg glumca na filmskom festivalu u Virdžiniji.

Kako kaže, on je presrećan zbog ove nagrade, koju nije očekivao.

Dobiti nagradu za najboljeg glumca u Americi, a pritom da ste stranac, nije mala stvar. To je veliko priznanje i potvrda da ovo što radim vredi i nema granica. U pitanju je filmski festival u Virdžiniji i nagrada je za ulogu u filmu “Blossoms of Faith” gde prvi put igram Amerikanca – kaže Jelača, pa dodaje:

 – Iznenadio sam se, jer ovo zaista nisam očekivao. Moram da priznam da su mi suze krenule od sreće. Posle više od jedne decenije u Njujorku, proglašen sam za najboljeg glumca, a mnogima se to nikada i ne desi, koliko god veliki glumci bili.

Dejan i dalje ne može tačno da opiše njegovo osećanje u trenutku kada je osvojio nagradu.

Neverovatan osećaj. Teško je to opisati. Kada su mi javili na trenutak sam pomislio da je u pitanju šala mojih prijatelja. Ova nagrada mi otvara mnoga vrata, drugačiji tretman i položaj, a posle dodele nagrade usledili su pozivi za nove projekte, tako da za par dana pomičnjem da snimam jednu romantičnu dramu – priča on.

Foto: Promo

Foto: Promo

Inače, Dejan je nedavno u Njujorku završio snimanje filma “My name is Udoka, a Nigerian not a Scammer” po scenariju i režiji Sylaz Ud’ee, po istinitoj priči. U filmu igra nesrećnog rasistu, šovinistu i manijaka.-

Posle “Koriolana” ovo je sigurno jedan od najkompleksinijih i najtežih likova koje sam odigrao u mojoj glumačkoj karijeri. Snimali smo na lokacijama u Bruklinu i premijera se očekuje sledeće godine. Ja obožavam da igram karaktere koji su potpuno drugačiji od mene, a u dosadašnjoj karijeri sam imao tu sreću – priča Jelača.

Jelača će se posle Nove godine vratiti u Srbiju, gde bi trebalo da radi na snimanju devete sezone autorske emisije “30 minuta”.

Foto: Promo

Foto: Promo

Još uvek sam u pregovorima na kojoj će se televiziji emitovati “30 minuta”, jer je Art televizija ugašena. Tužan sam što je jedino ličenje kulture ugašeno, ali mi moramo dalje, da zajedničkim snagama propagiramo prave vrednosti. Moja emisija upravo to i radi već osam godina. Već uveliko razmišljam ko bi otvorio novu sezano. Nimalo mi nije lak zadatak, jer toliko velikana sam ugostio, da više ne znam ko je dostojan njih da mi bude prvi gost u novoj sezoni.

Dejan je jedan od retkih koji je uspeo da ugosti velika imena na našoj javnoj sceni. Tos u ljudi od kojih je mnogo naučio.

Foto: Promo

Foto: Promo

Kada uspete da dovedete imena poput Milene Dravić, Nebojše Glogovca, Mire Karanović, Dragana Mićanović, Miše Janketića, Svetozara Cvetkovića, Radmile Živković… onda morate da budete i više nego ponosni. Verovali ili ne, postoji veliki broj njih koje nisam ugostio, a želja mi je da se nađem preko puta takvih profesionalaca u devetoj sezoni. Spisak je dugačak, ali izdvojio bih neke od naših zaista divnih ličnosti poput Emira Kusturice, Mateje Bećkovića, Mikija Manojlovića….

Dejan Jelača je skoro 14 godina u Americi, ali još uvek ne zaboravlja svoje korene i svoju Srbiju. Njegova emisija je jedna od mostova koje ga spajaju sa svojom zemljom.

Polako pakujem kofere i dolazim posle Nove godine. Uželeo sam se svog naroda. Jedva čekam.

(Dijaspora.news  / Telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top