All for Joomla All for Webmasters
Srbija

EVO ZAŠTO JE IZGORELA GIMNAZIJA U KRAGUJEVCU? Piroman je zapalio jer se osetio uvređenim zbog ove stvari…

Pomoćnica direktorke Prve kragujevačke gimnazije Sanela Ristić Ranković rekla je da izbor zapaljenih lokacija u školi nije slučajan, a da je osoba osumnjičena za podmetanje požara imala u prošlosti ugovor o zakupu dela prostora škole.

“Škola je na budžetu Republike Srbije, kao škola od posebnog interesa i nije bilo bojazni da se računi neće plaćati, ali je za neke stvari trebalo još novca, kao što je slanje naših učenika na takmičenja. To se često finansira iz sopstvenih sredstava. Prostor, koji je ta osoba dobila na korišćenje, nije bio opremljen, ideja je bila da se prostor izda i da zakupac opremi taj prostor, a po ugovoru je sve to trebalo da ostane školi”, rekla je ona za Radio 034.

FOTO: KURIR
Ristić Ranković je dodala i da je sklapanje ugovora o zakupu bilo u interesu škole, ali su se potom pojavili problemi.

“Zakupac nije plaćao na vreme račune, čim je istekao ugovor direktorka nije dozvolila da se obnovi, pa se ta osoba osetila oštećenom”, kazala je ona.

Ristić Ranković je prenela i informacije koje je škola dobila od policije.

“On je ušao sa zadnje strane u školu, iz đačkog toaleta i zaista je mogao da zapali pola škole, ali to nije učinio, izabrao je ključne tačke u školskoj zgradi. Sam izbor lokacija gde je požar podmetnut sugeriše da to nije bilo slučajno, već da se radi o podmetanju požara na nekim simboličnim mestima u zgradi”, rekla je pomoćnica direktorke, prenosi portal B92.
Prema krivičnoj prijavi, N.G. je 4. januara između 01.00 i 3.30 sat ušao u zgradu Prve kragujevačke gimanzije tako što je ušao kroz prozor u prizemlju škole i potom se popeo u kancelariju direktora, “gde je otvorenim plamenom izazvao požar.

Određen pritvor osumnjičenom za paljenje gimnazije

Zbog osnova sumnje da je počinio teško krivično delo protiv opšte sigurnosti N. G. u Osnovnom tužilaštvu u Kragujevcu određen je pritvor do 30 dana, potvrdila je za Kurir Marija Mladenović, zamenik Osnovnog tužioca u Kragujevcu . Njemu preti kazna od jedne do osam godina zatvora a pritvor određen po predlogu tužioca da ne bi ponovio isto delo.

Zatim je isto učinio u sekretarijatu škole, kabinetu računavodstva, kabinetu za strane jezike i u zbornici na prvom spratu školske zgrade, navodi se u prijavi.

Odlukom Vlade Republike Srbije škola je 11. decembra 2008. godine proglašena za školu od posebnog nacionalnog značaja i pod zaštitom je kao spomenik kulture.

(dijaspora.news/Kurir.rs/Tanjug/Dragoljub Alemić)

Foto Kurir

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top