All for Joomla All for Webmasters
Zdravlje

Evo šta tačno morate da jedete posle treninga ako želite da smršate, a šta ako hoćete mišiće

Posle treninga određena hrana može da vam pomogne da smršate, izgradite mišiće ili povećate energiju

Rezultati treninga ne zavise samo od tipa vežbi koje praktikujete, već i od hrane koju jedete neposredno nakon treninga.

Ukoliko želite da smršate, potrebno je da jedete par malih obroka pre treninga kako biste ubrzali metabolizam i sprečili pregladnelost koja može da dovede do prejedanja. Ako večerate neposredno posle vežbanja, vaš obrok treba da podrazumeva jednu četvrtinu tanjira laganih proteina, jednu četvrtinu povrća sa skrobom i polovinu tanjira povrća bez skroba. Ako večerate nekoliko sati nakon treninga, užina treba da vam bude grčki jogurt i šolja bobičastog voća ili proteinski šejk sa bademovim mlekom i bananom.

Ako želite mišićavije telo, neohodno je da nadoknadite glikogen izgubljen prilikom vežbanja i obrok treba da bude u odnosu 3:1 između proteina i ugljenih hidrata. Uzmite mali mafin sa 2 kašike kikiriki putera i niskokalorično mleko ili komad hleba sa nekoliko kriški ćuretine i zelene salate. Tome dodajte jedan paradajz i grčki jogurt sa nekoliko borovnica.

Izdržljivost mišića povećajte uz pomoć soka od višnje koji je bogat oksidantima i pomaže mišićima da se brzo oporave nakon treninga. Uz sok uzmite bar štapića sira ili šaku badema zbog proteina.

Energiju ćete najlakše povratiti uz sendvič sa ćuterinom uz koji ćete pojesti i šoljicu borovnica, malina i jednu kajsiju.

Kako biste održali težinu potrebno je da posle treninga unesete onoliko kalorija koliko ste izgubili. Neohodno je da imate obilne obroke u toku dana. Jedite jaja, humus, šargarepe i voće, a posle treninga obavezno popijte šolju niskokaloričnog mleka.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top