All for Joomla All for Webmasters
Naša posla

Evo kako Bosanci znaju da im se POPRAVIO STANDARD

Dalo se primijetiti da se ovo godine standard popravio. Naime, dok su prošle i pretprošle plesačice dobijale bakšiš od 10 i 20 KM, ove godine je bilo novčanica od 50 i 100 KM

Svake godine, pored koride kao centralnog događaja, atmosferu na Čevljanovićima do usijanja dovode plesačice ispod šatora. Izuzetka nije bilo ni ove godine.

„Kraljica šatora“ od stola do stola, oskudno odjevena, na stolovima pleše i zabavlja goste ispod šatora.

Najviše je onih koji balave dok je gledaju! Na drugom mjestu su oni što snimaju da se do sljedeće godine mogu hvaliti. Tek na trećem mjestu su oni što je počaste, odnosno narodski rečeno „zakite“.

Dalo se primijetiti da se ovo godine standard popravio. Naime, dok su prošle i pretprošle plesačice dobijale bakšiš od 10 i 20 KM, ove godine je bilo novčanica od 50 i 100 KM.

Mogući razlog ove promjene je što je bila sama ispod šatora, dakle bez kolegica.

Da su penzije razlog, nisu, isplata će biti tek 7. avgusta.

 


(dijaspora.news/avaz.ba)

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

IZDVAJAMO

Dijaspora News je prvi informativni portal namijenjen dijaspori. Cilj portala Dijaspora News je da nas poveže i okupi, da informiše o najvažnijim dešavanjima, kako u domovini, tako i o aktivnostima udruženja i pojedinaca u iseljeništvu. Trudićemo se da budemo drugačiji, bolji, da obezbijedimo relevantne informacije sa relevantnih adresa. Ne ustežite se da nas kontaktirate, pitate, pošaljete vijesti iz svojih zajednica. Registrujte se i na DN forum i podijelite svoja iskustva i stavove.

Povežimo se.

Facebook

To Top
x Close

Like Us On Facebook