All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Evo gde je dečak (9) iz Splita čiji je snimak OTIMANJA OD MAJKE potresao ceo region

Potresna slika i snimci na kojima se Ćesare Avenati (8) otrgne ocu Alesandru prilikom ulaska u automobil nakon oduzimanja od majke snimljene su jer PU splitsko-dalmatinska nije osigurala paravan koji je trebalo da skloni maloletno dete od očiju javnosti.

– Sudija je u konkretnom slučaju zatražio od PU Splitsko-dalmatinske da se na najbolji mogući način osigura anonimnost deteta s obzirom na ranija iskustva prilikom prisilnog oduzimanja ili predaje deteta – rekli su za “Slobodnu Dalmaciju” iz Opštinskog suda u Splitu.

Konkretno se to odnosilo na zaštitu u obliku paravana kojim bi zaklonili ulaz u zgradu i put do automobila od znatiželjnih očiju, kako je i navedeno u pisanom dopisu koji je upućen policijskoj upravi. Od policije su dobili odgovor da oni paravan nemaju. Nije razjašnjeno zašto na primer nisu upotrebili platneni tunel koji se koristi tokom utakmica i koji su, ako ga nemaju, mogli da zatraže od nekog fudbalskog kluba.

Kako “Slobodna Dalmacija” navodi na mestu događaja s obzirom na održavanje javnog okupljanja i radi sprečavanja prolaska neovlašćenih osoba do zgrade, bile su postavljene i zaštitne ograde. Neslužbeno saznaju da je stav policije bio da su oni zaduženi za sigurnost, a ne za paravane ili obijanje vrata, zbog čega je bio angažovan bravar u slučaju potrebe. Odluka osobe koja je iz kancelarije odlučila da se paravan ne osigura dijametralna je sa delovanjem policajaca na terenu koji su oduzeli telefon Nine Koluz zbog neovlašćenog snimanja i zaštite privatnosti.

U kom trenutku je došlo do razilaženja miššljenja, saznaće se detaljnom istragom, saopštila je unutrašnja kontrola MUP-a za “Slobodnu Dalmaciju”.

Dok se u Hrvatskoj vode razgovori oko objave snimaka i načina sprovođenja odluke, u Italiji je Ćesare sa ocem otišao na plažu, do porodičnih prijatelja na imanje da se igra sa njihovom decom i životinjama, a već je upisan i u italijansku školu.

(dijaspora.news/blic.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top