All for Joomla All for Webmasters
Heroji zajednice

Er Srbija dobila prvu ŽENU KAPETANA

Vesna Aleksić postala je prva žena na poziciji kapetana u istoriji srpske nacionalne avio-kompanije.

Tridesetšestogodišnja pilotkinja pridružila se avio-kompaniji na poziciji kapetana na uskotrupnim avionima erbas A319 i A320.

Aleksić, koja je udata i ima jedno dete, svoj prvi let na poziciji kapetana Er Srbije obaviće na letu JU826, u utorak 27. decembra, od Beograda do Bejruta.

Ona je, kako je saopšteno, počela svoju letačku karijeru 1999. godine na Letačkoj akademiji u Vršcu, gde je stekla iskustvo na avionu sa jednomotorcu Cesna 172, pre nego što je prešla na turbopropelerske dvomotorce Cesna 310 i Pajper PA-34 Seneka.

Pošto je diplomirala na Akademiji, Aleksić je prešla u Monetengro erlajns, gde je radila kao kopilot na avionu Foker 100, od 2007. do 2012. godine.

Postala je kopilot na avionima tipa erbas A320 u floti Viz Era 2012. godine, pre nego što je i napredovala na poziciju kapetana 2014. godine. Za to vreme živela je u Skoplju, glavnom gradu Makedonije.

Tokom svoje karijere, Aleksić je beležila preko 5.000 sati naleta, sa više od 2.200 samostalnih sati na uskotrupnim erbas avionima.

dijaspora.news / N1

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top