All for Joomla All for Webmasters
Heroji zajednice

Emotivni susret spasioca i oca dečaka koji se davio u Đetinji: Zahvalan sam mu što je moj sin živ, zdrav i nasmejan!

– Ognjen je istinski heroj i mladić od vrlina. Čuo je dozivanje u pomoć moje supruge i odmah je u odelu skočio u bujicu izvukavši mog sina koji se jedva održavao na vodi – naveo je Užičanin.

“Kad pomislim šta je moglo da se desi, preplavi me osećanje užasnog šoka. To može da oseća jedino roditelj koji je zamalo da ostane bez svog deteta. Onda se javlja bezgranična zahvalnost:zbog herojskog čina jednog  Užičanina, Ognjena Damljanovića (18), moj sin je danas živ, zdrav i nasmejan”.

Ovim rečima, otac četvorogodišnjeg Lazara, spasenog iz ledene Đetinje, govori o podvigu mladića koji je skočio u ledenu vodu i izvukao mališana na obalu.

Spasilac Ognjen i otac dečaka izvučenog iz Đetinje u ponedeljak su se sreli, prvi put posle dramatičnog dana u kome je Lazar spasen.

– Ognjen je istinski heroj i mladić od vrlina. Čuo je dozivanje u pomoć moje supruge, kada je naš stariji sin, u igri, bacajući kamičak u reku upao u vodu. Ognjen je, odmah, u odelu skočio u bujicu izvukavši mog sina koji se jedva održavao na vodi, na obalu, na sigurno. Susret sa Ognjenom bio je veoma emotivan za mene i čim ovaj stres prođe želim da se sa njim vidim ponovo. Moj sin je danas nasmejan, govori o tome kako je bacao kamen u vodu, i strah je prošao… –  govori za “Novosti” otac spasenog mališana.

Printskrin/PrvaTV

U trenutku kada je pao u vodu, dečak je bio na užičkoj Gradskoj plaži, ispod kupališta i brane, sa majkom i mlađim bratom. Dečak je bacivši kamen u vodu izgubio ravnotežu i pao pravo u bujicu ledene Đetinje. Ognjen se našao na pravom mestu, u pravom trenutku.

– Jedan tren bio sam uspaničen, a sledećeg sam znao da nema nikoga drugog ko može brzo da reaguje. Bacio sam telefon, naočare, ranac i skočio u Đetinju. Prihvatio sam dečaka, plivao sam nogama, jer nisam mogao da dohvatim dno, iako mi se činilo da je reka plitka. Sve se na kraju završilo na najbolji mogući način, jedan stariji gospodin je pomogao, prihvatio je Lazara na obali. Dečak se i sam borio da ne potone, održavao se na vodi, a zaplakao je tek kada se na obali našao u zagrljaju svoje majke – kaže Ognjen, maturant užičke Ekonomske škole.

Printskrin/PrvaTV

Maturant Ognjen Damljanović, član ovdašnjeg Rusko-srpskog kluba, bio je spreman da u pravom trenutku pomogne. Uz upečatljivo vaspitanje i skromnost ovog mladića, u njegovom poduhvatu pomoglo mu je i prethodno iskustvo. Ognjen je plivao u ledenoj Đetinji za Časni krst i znao je koliko veliko iskušenje ga čeka. I bio je spreman.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top