All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

DRAMA U REPUBLICI SRPSKOJ, ŽENA (52) SKOČILA U BUNAR: Po drugi put pokušala da se ubije, poziv ćerke policiji joj spasao život!

Nije bilo suđeno 52-godišnjoj Dervenćanki Z. T. u čvrstoj nameri da dobrovoljno ode sa ovog sveta skokom u bunar, u noći između utorka i srede, iz kog su je živu, uz pomoć merdevina i konopca, izbavili derventski policajci i vatrogasci.

Novosti saznaju da je, uz njihovu spretnost i hrabrost, igrom sudbine, presudno bilo i to što joj je u pet metara dubokom bunaru voda bila baš do grla.

Bio je to od početka godine njen drugi pokušaj da sebi oduzme život, zbog čega njena porodica bukvalno bdi nad njom. Ona se pod zaštitom mraka, dok suprug nije bio tu i dok su ukućani čvrsto spavali, iskrala i skočila u bunar pored kuće u kojoj trenutno niko ne živi.

Na njenu sreću, probudila se njena maloletna ćerka, koja je, uvidevši da joj nema majke, odmah alarmirala policiju.

“Slučaj je policiji prijavljen u sredu u 2.25, kada je maloletna ćerka Z. T. obavestila policiju da je njena majka, inače psihijatrijski bolesnik, napustila kuću”, potvrdila je za Novosti Dragana Kerkez, portparol PU Doboj.

 

 

“U prijavi je ćerka navela da strahuje da će njena majka izvršiti samoubistvo, jer je to već pokušala da učini u januaru ove godine”.

Ubrzo po dolasku policije, vatrogasaca i Službe hitne pomoći Doma zdravlja Derventa, obistinile su se crne slutnje. Uz pomoć baterijske lampe utvrđeno je da se žena nalazi u bunaru, u kojem je bilo vode. Davala je znake života, pa se odmah pristupilo njenom spasavanju.

Žena se nije teže povredila, jer pet metara duboki bunar srećom nije bio do vrha napunjen vodom. Samo joj je glava virila iz vode, drhtala je i pridržavala se za nekakvu dasku koja je plutala na površini.

 

 

Bez vidljivih povreda

Kao spasioci, u bunaru su se, uz pomoć merdevina, našli policajci i vatrogasci. Konopcem su vezali ženu i izvukli je iz bunara. Bez vidnih povreda i u svesnom stanju prevezena je u derventski dom zdravlja, a potom u dobojsku bolnicu, gde je zadržana na lečenju.

Slučaj u Prnjavoru

Derventski policajci Borislav Knežević i Milojko Popović su početkom aprila spasli sugrađanku B. J. (58), koja je pokušala da sebi oduzme život skokom sa starog mosta nad Ukrinom.

Nažalost, u svojoj nameri da se ubije, sredinom avgusta uspeo je u susednom Prnjavoru u Donjim Smrtićima P. Đ. (69). Istog dana kada je dobio vest da mu je u UKC u Banjaluci preminula supruga M. M. (65), on je, kako je najavio svom komšiji, u neizdrživom bolu za njom sebi prekratio život – skokom u bunar. Sahranjeni su istoga dana u istoj raki.

 

 

Dijaspora.news/Kurir.rs/Večernje Novosti

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top