All for Joomla All for Webmasters
SVET

DRAMA U HOLANDIJI Pucao po putnicima u tramvaju, ima žrtava, policija: Ne isključujemo mogući TERORISTIČKI NAPAD (FOTO)

U holandskom gradu Utrehtu danas je došlo do pucnjave u kojoj je povređeno nekoliko osoba i, prema još uvek nezvaničnim informacijama, jedna ubijena. Motiv napada nije poznat, kao ni ko su izvršioci, ali holandske vlasti sumnjaju na mogući teroristički napad.

FOTO: ROBIN VAN LONKHUIJSEN / EPA;

Prema poslednjim informacijama, holandske vlasti opkolile su kuću u predgrađu Trumanlan u kojoj se veruje da je bio napadač. Pojedini mediji objavili su da je on i uhapšen, ali se potvrda te informacije i se dalje očekuje.

Prethodno, Nacionalna aniteroristička agencija (NATC) objavila je da napad “ima sve odlike terorističkog”, zbog čega je nivo opasnosti od terorizma podignut na pet, odnosno na maksimum. Rojters je javio da su mere bezbednosti pojačane u školama, džamijama i saobraćajnim čvorištima.

Šest povređenih i jedna ubijena osoba?

Do pucnjave je došlo u tramvaju na periferiji grada u 10 i 45 po lokalnom vremenu, ali nije poznato koliko osoba je poveđeno. Pojedini holandski mediji objavili su da je povređeno šestoro ljudi, dok je agencija ANP objavila je da je jedna osoba ubijena, ali za sada nema zvaničnih potvdra ove informacije. Nije jasno ni koliko je tačno napadača učestvovalo u pucnjavi.

FOTO: ROBIN VAN LONKHUIJSEN / EPA;

– Napadač je pucao kao pomahnitao – rekao je jedan od svedoka za holandski Nu.nl.

Takođe, televizija RTV objavila je prenela je izjave očevidaca koji tvrde da su videli četvoricu muškaraca koji su pucali u jednu ženu na trgu i da su se nakon toga razbežali u različitim smerovima.

Policija: Ne isključujemo terorizam

Lokalna policija, koja je na Tviteru potvrdila da se incident dogodio, kao i da je više osoba povređeno, objavila je da ne isključuje mogućnost terorističkog napada.

– Moguće je da postoji teroristički motiv u pucnjavi koja se dogodila u tramvaju na trgu u Utrehtu – saopštio je portparol policije Jost Lanshage.

Na licu mesta nalaze se hitne službe i antiteroristički timovi, okolne ulice su blokirane, a lokalne vlasti apelovale su na građane da izbegavaju to područje. Helikopteri hitne pomoći trenutno prevoze povređene u obližnju bolnicu.

Holandski premijer Mark Rute pucnjavu u Utrehtu nazvao je “zabrinjavajućom situacijom”.

Rute je otkazao redovni sastanak sa koalicionim partnerima i uskoro bi trebalo da se konsultuje sa kriznim štabom.

Dijaspora.news/Blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top