All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

DRAMA DULETA VUJOŠEVIĆA: Doktori pokušavaju da ga spasu amputacije hiperbaričnom komorom

Zdravlje Duška Vujoševića, selektora košarkaške reprezentacije BiH i legendarnog bivšeg trenera Partizana, ozbiljno je ugroženo. On je hitno prebačen u Beograd kako bi levu nogu lečio u hiperbaričnoj komori.

Vujošević se sinoć vratio za Beograd, nakon što je konzilijum lekara iz Sarajeva, Beograda i Bratislave u telefonskom kontaktu jednoglasno preporočio da je njegovoj levoj nozi hitno potreban tretman u hiperbaričnoj komori, kako ne bi došlo do teških posledica zbog problema sa dijabetesom.

Iako je pacijent Vojnomedicinske akademije (VMA) Vujošević, kako Telegraf.rs saznaje, ovog puta nije hospitalizovan u ovu zdravstvenu ustanovu, iako ona ima hiperbaričnu komoru.

Hiperbarična komora reguliše funkcije još živih ćelija različitih tkiva i organa, kada je ta fukcija narušena smanjenim prilivom krvi.

Ona popravlja svojstva i pojačava učinak dejstva insulina, antibiotika, pojedinih citostatika, antiaritmika i drugih vrsta lekova.

U najgorem slučaju, ukoliko ova komora ne pomogne, pribegava se amputaciji ugroženog dela tela.

Foto: ufhealth.org

Nekadašnji trofejni trener Partizana već nekoliko godina ima ozbiljne probleme sa dijabetesom, a pre godinu dana je bio i na VMA na dijalizi, jer mu se stanje pogoršalo.

Vujošević je trijumfovao u Slovačkoj u pretkvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali zbog pogoršanog zdravstvenog stanja neće biti u Jermeniji, u odlučujućoj utakmici za plasman u drugu fazu borbe za Mundobasket.

I košarkaški savez BiH objavio je sinoć saopštenje u kom žali što Vujošević neće biti sa reprezentacijom.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top