All for Joomla All for Webmasters
Vesti

ĐOKOVIĆ I RADULJICA OSVANULI JUTROS ZAJEDNO NA NEVEROVATNOM MESTU: Spojio ih je jedan poseban Beograđanin (FOTO)

Već smo navikli da nas arhitekta i muralista Andrej Josifovski iznenadi svakim novim grafitom, ali poslednji mural, koji je završio danas, ostavio nas je bez teksta.

Na muralu koji je osvanuo na Bežanijskoj kosi nacrtani su srpski teniser Novak Đoković i košarkaš Miroslav Raduljica, kao poklon našim olimpijcima koji nas, kako kaže Andrej, uvek dostojno predstavljaju gde god da se pojave.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

– Ovaj projekat sam spremao još od Olimpijskih igara i uradio sam ga zajedno sa jednim od naših najboljih ilustratora, Dobrosavom Bobom Živkovićem. Ideja je bila da nacrtamo Raduljicu, a Novak je već bio tu, samo sam ga malo prepravio. Imao sam veliku potrebu da to uradim baš u ovim teškim danima za našeg najboljeg tenisera kad mu svi okreću leđa samo zato što mu ne ide. Čuo sam da je Kešelj već poslao sliku Raduljici, sad čekam njegovu reakciju – kaže Andrej.

Josifovski je javnosti poznatiji pod pseudonimom Pijanista. On svojim neverovatnim talentom, veštinama i trudom nesebično ulepšava Beograd jedinstvenim muralima.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Pokretač je rastućeg bunta protiv pomodarstva i kiča kome su se pridružili i neki njegovi lični heroji.

Foto: Facebook/pijanistastreetart

Foto: Facebook/pijanistastreetart

U centar medijske i pažnje javnosti, ovaj Beograđanin dospeo je kada je pre dve godine na Bežanijskoj kosi nacrtao mural Novaka Đokovića.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Usledili su radovi posvećeni košarkašu Milošu Teodosiću i selektoru srpske košarkaške reprezentacije, Aleksandru Đorđeviću, zatim velikim srpskim vojskovođama, kao i patrijarhu Pavlu.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Murali su se ređali jedan za drugim, ali ne samo u Srbiji, već je sprej Andreja Josifovskog stigao i do Italije i Amerike.

Pre samo desetak dana otkriven je mural posvećen Malom princu, pa niko nije očekivao da će ovaj talentovani umetnik tako brzo ponovo iznenaditi svojim radom.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Sve radove ovog talentovanog umetnika možete pogledati na njegovoj stranici Pijanista.

Jasmina Stakić ([email protected])

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top