All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Dobra vest za naše vozače!

Od ponedeljka je u Nemačkoj moguća direktna zamena vozačkih dozvola izdatih u Srbiji, i obrnuto. Jedini preduslov je da podnosilac zahteva u drugoj zemlji boravi najmanje šest meseci u kontinuitetu.

Zajednička izjava o namerama između Savezne Republike Nemačke i Republike Srbije, kojom se reguliše procedura za direktnu zamenu vozačkih dozvola, stupila je u ponedeljak na snagu, tako da će od sada srpske vozačke dozvole biti priznate u Nemačkoj bez polaganja dodatnog vozačkog ispita, piše “Kurir”.

Ovaj sporazum važi za sve kategorije. Jedini preduslov je dugoročni boravak u drugoj zemlji, odnosno boravak od najmanje šest meseci u kontinuitetu, saopšteno je iz nemačke ambasade.

Do sada je za zamenu srpske vozačke u Nemačkoj bilo potrebno ponovo polagati vozački ispit, za šta su naši državljani morali da plaćaju po 1.000 evra.

Ova novina veliko je olakšanje za više od 250.000 naših građana koji zvanično žive i rade u Nemačkoj.

Ambasador Aksel Ditman je povodom potpisivanja sporazuma u Palati Srbije izjavio da ovaj sporazum predstavlja znatno olakšanje kako za srpske državljane u Nemačkoj, tako i za Nemce u Srbiji, prenosi list.

On pojednostavljuje svakodnevnu mobilnost u drugoj zemlji. Istovremeno, ovaj sporazum je još jedan znak dobre i bliske saradnje između Nemačke i Srbije, istakao je Ditman.

(Dijaspora.news/mondo)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

To Top