All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

ĐUKANOVIĆ U POSETI VATIKANU: Evo šta je Milo poklonio papi Franju

Znam da radite na miru, želim da tako i nastavite – reči su kojima je papa Franja dočekao predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, na jutrošnjoj audijenciji u Apostolskoj palati koja je u četiri oka trajala nešto duže od pola sata, prenosi La Stampa.

Kako se navodi u saopštenju vatikanske pres službe, tokom “srdačnog razgovora je istaknuto zadovoljstvo dobrim odnosima između Svete stolice i Crna Gore, koji su učvršćeni Temeljnim ugovorom iz 2011. Naglašen je i pozitivni doprinos katoličke zajednice crnogorskom društvu”.

Đukanović i papa Franja su takođe, kako se navodi, razgovarali o situaciji u Crnoj Gori i procesu evropske integracije, kao i o temama od regionalnog interesa kao što su zalaganje za promociju međuetničkog i međureligioznog suživota i očuvanje nasleđa. Na kraju su razmenili stavove o nekim međunarodnim pitanjima, sa posebnim osvrtom na rešavanje konflikata.

FOTO: BETA/SAŠA MATIĆ

Prilikom razmene poklona, kako piše La Stampa, papa Franja je predsedniku uručio skulpturu maslinove grančice, dokumente o njegovom pontifikatu – Evangelii Gaudium, Amoris laetitia i Gaudete et Exultate kao i encikliku Laudato si’ – i poruku za Međunarodni dan mira 2018. godine.

Đukanović je, dodaje se, papi poklonio monografiju o Crnoj Gori i crnogorsku kapu.

Nakon zaključnog rukovanja, zaključuje se u tekstu, Đukanović se sa suprugom i delegacijom sastao sa državnim sekretarom kardinalom Pjetrom Parolinom i monsinjorom Ričardom Galagerom, sekretarom za odnose sa državama.

 

dijaspora.news//Vijesti.me

Foto: Beta/ Saša Matić

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top