All for Joomla All for Webmasters
Sport

ĐOKOVIĆ PROGOVORIO O POVREDI: Kraj nije iza ugla, možda propustim naredno polugodište!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković predao je Čehu Tomašu Berdihu meč četvrtfinala Vimbldona, zbog povrede lakta.
Đoković je pre toga po okončanju prvog seta zatražio pomoć lekara.

Novak je neposredno pre konsultacija sa medicinskim timom Otvorenog prvenstva Engleske izgubio prvi set na ovogodišnjem Vimbldonu.

“Teško je progutati ovako nešto. Posebno, ako znamo da sam na Vimbldonu igrao najbolji tenis u poslednji 10 meseci. Zašto i kasko se ovo desilo možda i znam, ali sada moram da nađem najbolje rešenje za budućnost”, rekao je Novak.

“Nije rame nego je lakat i to me muči godinu, godinu i po dana. Ne osećam se dobro što sam morao da završim Vimbldon na ovaj način. Probao sam da se oporavim od juče i budem spreman da odigram dobro. Svi tretmani i lekovi nisu pomogli. Mogao sam da odigram 30 minuta, ali je bilo udaraca kod kojih sam osećao bol. To su situacije koje moramo da prihvatimo. Dva dva i po sata danas sam proveo na stolu za masažu. Mi nemamo drugo rešenje. U individualnom sportu ili si spreman ili ne.”

Razmišljao sam da napravim pauzu, ali specijaloisti sa kojima sam pričao nisu bili najjasniji. Pominjali su i operaciju. Povreda je dolazila i odlazila, ali u poslednjih 6, 7 meseci se samo pogoršavala. Videćemo šta treba da se uradi. Radim sve što mogu da izbegnem operaciju. Ne verujem u operaciju. Ne mislim da je to dobro. Ali da li neko reže ili se trujem lekovima, jednako ne valja. Sada mi treba pauza.

Svi znate koliko je duga sezona i koliko ima turnira. Ne znam da li sam nekada preskočio Grend slem. Takav sam. Ko god od lekara da mi je rekao da je pauza jedino rešenje, ja bih je napravio, ali mi niko to decidirano nije rekao.

Što duže igram i serviram to je gore. Danas je to bio i forhend. Sa servom slabom sam možda i mogao, ali sa forhendom ne. Predstoje snimanja i dijagnostike, videćemo.”

Đoković nije želeo ništa da prognozira:

“Nije vreme ni mesto da pričamo o detaljima. Sve što smo do sada radili bila su kratkoročna rešenja. Verovatno mi treba dobar odmor. Intenzitet bola je samo u rastu, iako smo radili sve što je uobičajeno. Probali smo da se oporavimo i dovedemo u priliku da igram… Ni to što sam igrao dan za danom, svakako mi nije pomoglo. Nisam specijalista. Moram da razgovaram sa njima. Ali ne, nisam razmišljao da odustanem od Vimbldona. Sve što smo radili bilo je u pravcu, koji bui mi dozvolio da igram. Ne vidim nikakav poseban razlog sa predaje, ali…

mali mnogo teških mečeva u kojima telo mnogo trpi. To je nemoinovno za profesionalni tenis, koji je fizički veoma naporan. Poslednjih godina nije lako igrati na visokom nivou cele godine. Zato u našim timovima imao toliko ljudi, ali povrede nas sačekaju.

Moram da budem srećan jer sam imao malo povreda bez operacija. Verovatno zbog pristupa, koji mi je usadila Jelena Genčić, a koja mi je uvek ponavljala da se zagrevam i istežem. Do sada nisam imao pauze duže od mesec i po i to možda dolazi na naplatu. Svi drugi iz vrha su pauzirali po nekoliko meseci. Ja sam sada dobio signal da je vreme za odmor”.

Đokovićev stav sa kraja konferencije hrabri.

“Kraj nije iza ugla. Ovaj odmor je možda potreban i za um i za stanje u kojem se nalazim. Do sada nisam imao ukore, a sada možda izostanem iz narednog polugodišta.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top