All for Joomla All for Webmasters
Sport

ĐOKOVIĆ OTKRIO NEPOZNATE DETALJE IZ SVOG ŽIVOTA: Ova TV serija mi pomaže da savladam sopstveni ego! Volim da se kamufliram na terenu!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković otkrio je do sada neke nepoznate detalje iz svog života.
Srpski sportista se za magazin “Život izvan sporta” dotakao životne filozofije i objasnio je kroz popularnu seriju koju trenutno gleda.

-“Fleš” – to je serija koju moja supruga i ja trenutno gledamo. U pitanju je američka TV serija o jednom superheroju. Morate da imate filter, nešto što vam pomaže da preusmerite misli sa tenisa kako biste se relaksirali i napunili baterije. To je važno da biste bili motivisani da i narednog dana odete na teren i ponavljate iste stvari. Jer, ako se potpuno u svetu tenisa, nemate društveni život, a ako se ne interesujete za nešto drugo, veoma je teško zadržati želju za pobedom. Sve je kao jin i jang’ – u životu se sve vrti oko ravnoteže. Ako želite da osvojite najveće visine u ovako zahtevnom sportu kakav je tenis, morate da imate holistički pristup i da zadovoljite sve svoje potrebe – emotivne, privatne, profesionalne. Sada sebe posvećujem porodici, supruzi i bebi, za razliku od većeg dela života kada je tenis bio prioritet, kao i tome da stvarno budem sposoban da savladam sopstveni ego – rekao je Đoković.

Đoković je potom otkrio i kako bira boje za turnire.

– Psihološki, boja opreme koju nosim mi je veoma važna. Dopada mi se ideja ‘kamufliranja’ i zato se uvek trudim da izaberem boju koja je najsličnija nijansi terena. To me čini povezanim sa terenom i podlogom. Tenis je brz sport, sve se dešava dok trepnete i morate da se osećate kao da ste deo okruženja. Ono što nosim na terenu mi je važno, menja lični osećaj i energiju koja me okružuje.

Novak je uoči ovogodišnjeg Rolan Garosa potpisao petogodišnji ugovor sa francuskom kompanijom “Lakost” i otkrio da zajedno planiraju njegovu modnu liniju.

– Sećam se nečega što je Lakost rekao i što sam zapamtio – ‘Igranje i pobeđivanje bez stila nije dovoljno’. Mislio je na modu, ali i karakter i respektabilno ponašanje na terenu. U to i ja verujem.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top