All for Joomla All for Webmasters
Sport

ĐOKOVIĆ JE KRALJ AMERIKE: Moćni Novak počistio Del Potra za istorijsku titulu na US Openu! Srpski as ućutkao nevaspitanu publiku za 14. Grend slem! (VIDEO)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković treći put u karijeri je osvojio US Open!

Đoković je do 14. Grend slem titule stigao pobedom nad Huanom Martinom Del Potrom rezultatom 3:0 (6:3, 7:6(4), 6:3).

Finale na stadionu “Artur Eš” u Njujorku je trajalo tri sata i 15 minuta.

Đoković je za pobedu zaradio 3,8 miliona dolara, a od ponedeljka će biti treći na ATP listi.

Đoković je osvojio drugu Grend slem titulu ove sezone, pošto je bio najbolji i na Vimbldonu.

Pobedom na Flešing Medouzu Đoković je postao i ukupni pobednik ovogodišnje Američke turneje, pošto je prethodno trijumfovao i na Mastersu u Sinsinatiju.

Prvi set je počeo bez brejka, sve do osmog gema. Tada je Đoković napravio volšeban preokret. Delpo je osvojio prva tri poena na svoj servis, a zatim je Đoković nanizao pet poena zaredom i oduzeo servis rivalu. Odmah zatim je rutinski potvrdio brejk i osvojio set.

 

FOTO: EPA/BRIAN HIRSCHFELD

 

Drugi set će ući u anale tenisa. Ne samo da je trajao više od sat i po, već je viđeno sve dobro i loše što prati tenis. Srpski as je već u trećem gemu oduzeo servis Argentincu, a zatim ga i potvrdio. Kada se činilo da će lako rešiti i ovaj set u svoju korist, u meč se aktivno uključila publika i konstantnim provociranjem uspela u nameri da dekoncentriše Đokovića. Del Potro je to iskoristio da napravi brejk za 3:3, a do kraja seta nije bilo brejka. Ušlo se u taj-brejk gde je Del Potro imao prednost mini brejka na početku. Međutim, Novak se revanširao, oduzeo poen rivalu za 5:4, a zatim na svoja dva servisa osvojio poene za kraj drugog seta.

 

FOTO: EPA/BRIAN HIRSCHFELD

 

Do prvog brejka u trećem setu je stigao Đoković, i to u četvrtom gemu. Međutim, Del Potro se vratio odmah u narednom gemu. Ali, Argentinac nije izdržao dugo. Đoković je u osmom gemu ponovo oduzeo servis rivalu, a zatim rutinskim servisom stigao do veličanstvene pobede.

 

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

(dijaspora.news/kurir.rs)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top