All for Joomla All for Webmasters
Heroji zajednice

Direktor hrvatske kompanije pozajmio novac radnicima kako bi vratili dugove: Nije želeo da odu da rade u inostranstvo (VIDEO)

Direktor međimurske kompanije “Tehnix” u Hrvatskoj odlučio je da svojim radnicima pozajmi novac kako bi vratili dugove bankama i rešili se blokada računa, uveren da će tako sprečiti neke da krenu za poslom u inostranstvo kako bi vratili dugove.

Đuro Horvat, direktor kompanije “Tehnix”, je u Donjem Kraljevcu u Međimurskoj županiji sagradio novu fabriku, površine 10.000 kvadratnih metara.

– Cela je investicija predviđena na  100 miliona kuna, ali s opremom i drugim troškovima iznosiće oko 150 miliona – rekao je Horvat.

U fabrici trenutno radi tridesetak ljudi, a do kraja godine biće ih stotinak. Jedan od načina kako radnici mogu da zarade više jeste rad duži od osam sati dnevno.

– Radnicima smo pozajmicama pomogli da vrate dugove bankama i reše se blokada računa. To nas je koštalo oko 250.000 kuna. U Nemačkoj nečega takvog nema. Osim toga, radnicima je ovde porodica, tu su im prijatelji, igraju fudbal nedeljom i sigurno im je lepše nego u inostranstvu – istakao je Horvat i navodi kako sami nedostatak radnika u Hrvatskoj vide kao izazov.

On je rekao da je prosek plate u “Tehnixu” 1.200 evra.

– Najmanja plata u toj novoj eko fabrici biće hiljadu evra. Imamo dvadesetak povratnika iz inostranstva koji su radili u Nemačkoj i drugim zemljama pa su se vratili kući.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top