All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

DIREKTOR CRNOGORAC RIJEŠIO DA ZAVEDE RED U FIRMI: Kunem VI se da više ovako ne može! Za korišćenje telefona otkaz za SVA VREMENA, a za PUŠENJE… (FOTO)

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija odluke jednog direktora iz Crne Gore u kojoj on prijeti otkazom za sva vremena ukoliko radnik koristi mobilni telefon.

Najstrožije zabranjuje i kašnjenje, tako da ukoliko bi radnik zakasnio dva puta odbija mu se 20 odsto od plate, jer ne poštuje hljeb što jede.
Osim toga ima i posebno pravilo koje se tiče pušenja. Radnik smije da popuši cigaretu maksimalno tri puta u toku radnog vremena od osam sati.

Većina korisnika društvenih mreža je komentarisala da je ovaj direktor ipak malo pretjerao.

“Ovo je savremeno robovlasništvo, samo sto većina nas toga nije svjesna”, napisala je jedna korisnica.

“Oni da mogu dušu bi nam uzeli. Stop za poslodavce i njihov teror nad radnicima. Nije valjda ovo robovlasničko društvo (očigledno da jeste)”, napisao je drugi.

“Veliki broj ovakvih nepismenih nam kroje kapu. Radimo za 250 ili 300 evra bez dana slobodnog”, revoltiran je bio jedan korisnik.

Ipak, javilo se i nekoliko poslodavaca koji tvrde da se radnici, uglavnom, rukovode devizom: Ne možes me platiti onoliko malo koliko ja mogu malo da radim”, te da veliki broj radnika zabusava na poslu.

Sta vi mislite?

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top