All for Joomla All for Webmasters
Srbija

DETE MI JE MESECIMA BOLESNO, lečila sam je vitaminom C i SREBRNOM VODOM i neću da JE VAKCINIŠEM! Antivakceri ne odustaju, ova majka će vas posebno razbesneti

Protivnici MMR vakcine u brojnim grupama na društvenim mrežama šire dezinformacije vezane za vakcinisanje dece.

U jednoj od ovakvih grupa po imenu “Nevakcinisana deca su zdravija od vakcinisane” našla se i majka, očito protivnica vakcinacije, koja je postavila bizarno pitanje, spremna da se osloni na savete nepoznatih istomišljenika kada je u pitanju zdravlje njene ćerke.

Jedna gospođa se požalila na Fejsbuk grupi “Nevakcinisana deca su zdravija od vakcinisane”, da joj dete ima streptokoku pneumonium na plućima u velikoj količini.

Ona se ujedno izjadala kako je njena ćerka imala već tri upale pluća zbog iste bakterije. Naime, ona je vakcinisana, ali joj doktori govore da je neophodna još jedna vakcinacija, novom vakcinom protiv streptokoka, što majka uporno odbija. Ona napominje kako je dete alergično na mleko i slabog je imuniteta.

 

Onda je gospođa smislila zanimljiv način da leči dete od streptokoka na plućima.

 

– Pokušala sam mesecima sa srebrnom vodom i vitaminom C, ali joj to očigledno nije pomoglo, napisala je majka i dodala:

 

– Na dve nedelje je bolesna i to obavezno bronhitis. Molim vas za neki proirodni način da pomognem detetu jer ne znam više šta da radim, završila je izlaganje majka.

 

 

FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

Žena sa Fejsbuka je, nažalost, samo jedna od onih zbog kojih je neophodno podsetiti koliko je vakcinacija dece važna.

 

Sama činjenica da pomenuta Fejsbuk grupa ima u ovom trenutku više od 36.000 članova je dovoljno alarmantna, a ako tome dodamo činjenicu da je glavni grad Srbije postao “šampion” u broju nevakcinisane dece postaje jasno koliko je situacija zabrinjavajuća.

 

U prvih šest meseci ove godine MMR vakcinu (male boginje, rubeole, zauške) u Beogradu je primilo jedva 26,5 odsto dece do druge godine. U ostalim gradovima u Srbiji nije ovako loša situacija, iako svuda u zemlji opada broj vakcinisanih.

(dijaspora.news/espreso.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top