All for Joomla All for Webmasters
Srbija

DETALJI NAPADA NA SRBE NA KOSOVU: Povređena žena i šestomesečna beba! Albanci dobacivali majkama sa decom, Srbi skočili u zaštitu, nastao HAOS! (FOTO)

PRIŠTINA – U Starom Grackom, na Kosovu, večeras je, oko 20 sati, grupu srpske dece mlađeg uzrasta na seoskom igralištu napala grupa Albanaca, saznaje Kurir.

U napadu je povređeno više srpske dece, među kojima i šestomesečna beba i  njena majka.

Incident je počeo kada je grupa mladića Albanaca počela da vređa i dobacuje dvema ženama Srpkinjama koje su sa decom bile na igralištu. To su čule komšije Srbi koji su izašli da zaštite majke i decu, i ubrzo je nastao pravi metež.

 

Kako Kurir saznaje, povređeni su iz porodice Matović iz ovog sela.

 

FOTO: PRINTSCREEN RTS

Gorica Matović ispričala je večeras da su Albanci vređali njenu snahu i komšinicu i da su im svašta govorili dok su šetale decu. Ubrzo je pozvana policija, a kada je stigla jedan od Albanaca udario je mladića Srbina pesnicom pred policajcima. Ovaj je uzvratio, da bi potom policajci biber sprejom poprskali Srbina i njegovog brata.

 

U Hitnoj pomoći u Lapljem selu rečeno je da su povređeni primljeni vidno uznemireni, sa osećajem gušenja i sa opekotinama oko očiju i po vratu od biber spreja.

 

FOTO: PRINTSCREEN RTS

Mladić iz porodice Matović je priveden u policijsku stanicu i još uvek je tamo.

 

Inače, kako saznajemo, srpska deca se okupljaju svake večeri na igralištu u selu, dok na njih paze stariji jer su u stralnom strahu od napada Albanaca.

 

Inače, 23. jula 1999. u Starom Gradskom ubijeno je 14 srpskih žetelaca. Dosada za taj zločin nije niko odgovarao.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top