All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

Dejanu je prvo oteklo oko, pa cela glava. Osuo se i sve ga je svrbelo, a onda mu se ukočilo telo: Kako zaista izgleda ujed stršljena (FOTO)

Glava je počela da otiče, a oko je prstima otvarao da bi mogao da gleda. Osetio je nepodnošljivo jak svrab svuda po telu, čak i obrve su svrbele. Po telu se pojavio osip, a osetio je i da nastaje kočenje ruku i nogu i blagu nesvesticu.
Dejan Branković je pukim slučajem preživeo ujed ogromnog stršljena na svojoj vikendici na Drini. Traumu koju je preživeo podelio je sa čitaocima Telegrafa jer misli da njegovo iskustvo sa opasnim insektom nekome može da pomogne, pošto u poslednjih mesec dana

Dejan zaključuje da se “vratio iz mrtvih” svojom i prisebnošću supruge Rade, a kad je dobio pomoć u hitnoj službi Doma zdravlja u Bogatiću bio je siguran da je najgore prošlo.

Otečeni Dejan Branković, Foto: Telegraf

OGROMNI STRŠLJEN OSVETIO SVOJ ROD

Dok hladnim oblogama dva dana posle nesreće skida otok sa lica, ovaj šaljivdžija pretpostavlja da ga je ogroman stršljen ujeo za slepoočnicu iz čiste – osvete.

 Proteklih dana sam brenerom uništio veliki broj njihovih legla da bismo na miru mogli da uživamo i da nekog od brojnih vikendaša ne bi izujedali. Bili su na tavanu kod Milenka Ćorinog i Pekmeza, u šupljini lipe kod Vula, pronašao sam ih u još nekoliko stabala u naselju, u ambaru kod Tasinog. Ma, na svakom koraku ih je bilo. Pucalo je unutra dok su goreli. A onda, dok sam sedeo i odmarao se pred svojom vikendicom, naleti jedan baš ogroman i onako u letu me ubode pravo u slepoočnicu – priča Dejan.

VRAG ODNEO ŠALU

Glava je počela da otiče, a oko je, kaže, prstima otvarao da bi mogao da gleda. Osetio je nepodnošljivo jak svrab svuda po telu, čak i obrve su svrbele. Po telu se pojavio osip, a osetio je i da nastaje kočenje ruku i nogu i blagu nesvesticu.

Da nije bilo supruge Rade, ko zna šta bi bilo s Dejanom, Foto: privatna arhiva

– Kada sam shvatio da je vrag odneo šalu istuširao sam se hladnom vodom i popio tabletu protiv alergije. Sakupljanjem krvnih sudova sam kupio malo vremena dok supruga i ja nismo stigli do Doma zdravlja u Bogatiću. Pritisak mi je bio nizak, iako normalno imam visok, a puls je bio toliko slab da lekar nije mogao da izmeri broj otkucaja. Primio sam injekcije i infuziju posle koje sam počeo da se tresem kao kod napada groznice – prepričava Dejan.

OVI SU KAO PIJANI, MILE PO DRVEĆU, UNEZVERENO LETE I ZUJE

Dejan i ostali vikendaši na Drini u Crnoj Bari navode da stršljenova ima u velikom broju i da su neuobičajeno veliki, a pričaju i o njihovom neuobičajenom ponašanju.

Vikend naselje, Foto: Telegraf

– I ranije ih je bilo, tačno sam znao gde su legla, ali ovi kao pijani mile po drveću ili kao ludi unezvereno lete i zuje. Nama su poznati stršljenovi koji vole voće, pa nismo smeli da beremo jabuke jer se uvuče unutra i siše sokove. Ovi kao da su podivljali i u svakom slučaju ih se treba čuvati – zaključuje Dejan.

ljudi umiru nakon ujeda stršljena.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top