All for Joomla All for Webmasters
Srbija

DECA ČUVENOG FUDBALERA NA ULICI? Sin i ćerka Moše Marjanovića prolaze kroz dramu, ZBOG ŠOKA ZORAN ZAVRŠIO U BOLNICI

Sin i ćerka čuvenog fudbalera Blagoja Moše Marjanovića mogli bi uskoro da budu primorani da se isele iz stana koji je njihov otac 1958. dobio od grada i bivšeg kluba BSK.

Trosobni stan na Trgu Nikole Pašića u Igumanovoj palati u centru Beograda pripao je 1991. restitucijom drugom vlasniku, dok potomci legendarnog igrača, koji je igrao na Svetskom prvenstvu u Montevideu 1930. u njemu danas žive kao zaštićeni stanari.

Deca Moše Marjanovića, Zoran i Višnja stan u Igumanovoj palati uvek su doživljavali kao svoj o nikad ni sanjali nisu da bi mogli da ostanu bez njega.

Tako se u njihovom domu danas odigrava prava drama. Mošin sin Zoran od sinoć je u bolnici. 

 

Igumanova palata
Igumanova palataFOTO: PRINTSCREEN/INSTANTSTREETVIEW

Tragom priče o naslednicima legendarnog fudbalera koji bi mogli ostati bez krova nad glavom, pokucali smo na njihova vrata i saznali najstrašniju istinu.

 

Pozvonili smo na vrata Marjanovića
Pozvonili smo na vrata MarjanovićaFOTO: STEFAN KOJIĆ

Kad smo pozvonili na interfon, u želji da nam ispričaju svoju stranu priče javila se Višnja.

Pozvonili smo na vrata Marjanovića
Pozvonili smo na vrata MarjanovićaFOTO: STEFAN KOJIĆ

Kad smo zatražili Zorana ona nam je rekla da je on sinoć hitno odvezen u Urgentni centar, gde je zbog lošeg zdravstvenog stanja i zadržan.

Podsetimo, brat i sestra Marjanović ranije su za Danas govorili o svom problemu koji ih tišti.

– Zakoni su se menjali, ali naše probleme niko još nije rešio. Nismo jedini stanari u Igumanovoj palati. Uredno plaćamo porez na imovinu, kao da smo vlasnici stana, plaćamo sve račune, kao i rentu od oko 160 evra koju je odredila Srpska pravoslavna crkva. Sa SPC nemamo nikakav problem i oni su korektni, ali plašimo se da je sve bliži momenat kada će od nas biti zatraženo da se iselimo – objasnio je tada Zoran Marjanović.

Nadležni iz Grada Beograda pominjali su ranije i mogućnost da se porodici da drugi stan manje kvadrature u nekoj od prigradskih opština, poput Mladenovca.

– Ni sam ne znam šta da kažem. Ne bih se radovao stanu u Mladenovcu ili negde drugde, ali do sada nam nijedna konkretna nije ni data, pa da bi mogli da razmišljamo. Priča se da se Patrijaršija s nekim stanarima nagodila da se isele uz određeno obeštećenje, ali ni ta ponuda nama nikada nije bila na stolu, dodaje Zoran Marjanović.

Sin Moše Marjanovića je dugo godina radio u JAT-u, gde upravo zbog stana u kome živi nikada nije mogao da dobije svoj jer se smatralo da je stambeno obezbeđen.

(dijaspora.news/espreso.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top