All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

DARIJA JE 7 GODINA ŽIVELA SA 55 DIJAGNOZA! Sada se zna od ČEGA TAČNO boluje, a ZBOG OVOG HUMANOG GESTA ZASLUŽUJE DUBOK NAKLON! (FOTO)

Sećate se Darije Petrović, devojčice koja je sa 55 dijagnoza godinama živela u Srbiji?

Sa spiskom dijagnoza, veoma pozamašnim živela je godinama, a tačan uzrok njenog stanja, barem u Srbiji nije otkriven. Otkriven je tek kasnije, kad je napokon nakon duge borbe sakupljen novac za njenu dijagnostiku u insotranstvu, a putem humanitarne organizacije “Budi human”.

Darija, devojčica koja punih sedam godina bila je u klinici u Beču, i tamo su joj dijagnostikovane, “dysautonomia shy dragerov sindrom”, veoma tepka autoimuna bolest.

U akciji za pomoć maloj heroini podigli su se mnogi, i ona našoj naciji to očigledno nikad neće zaboraviti. 

 

Darija je, naime, zamolila fondaciju “Budi human” da se njen SMS broj 298 – deaktivira. Nakon njenog završetka pregleda i terapije na klinici u Austriji, višak novca, kako je navela, zamolila je da se raspodeli na svu decu u Fondaciji.

 

– Zato vas molim da ne bi došlo do zabune, da ako želite da pošaljete SMS za mene, (jer već od ponedeljka moj SMS broj neće biti u funkciji) to uradite za neko dete iz fondacije Budi human. Hvala vam od srca – napisala je devojčica, još jednom se zahvalivši svim dobrim ljudima koji su joj pružali podršku u teškim trenucima.

– Bila sam u Austriji I tamo mi je ustanovljena dijagnoza. Shy-Drager sindrom. (samo nas 4-oro od mladih u celom svetu) – rekla je Darija i dodala da je reč o  veoma teškoj i progresivnoj bolesti

 

– Za sada je kod mene teško oštećenje autonomnog sistema i veliki problem sa srčanim ritmom i pritiskom (POTS), i još par propratnih oboljenja koje za sobom povlači Dysatonomia. Trudiću se i boriti da pobedim medicinu, iako je moja bolest teška. Neću dozvoliti da zahvati centralni deo parksionizma. Neću čekati da me pobedi bez borbe. Svaki dan sve više i više polako postajem aktivnija.

 

– Sada mogu da pređem 50 metara jer moja bolest brže napreduje dok ležim. Trudiću se da pobedim, jer želim da vas ne rastužim, ne razočaram, ne izneverim, jer ni vi niste mene izneverili kada ste mi bili najpotrebniji. Hvala vam do neba, narode dobrog i plemenitog srca – zaključila je devojčica. 

 

(dijaspora.news/espreso.rs)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top