All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Dao 1.500 evra za mladu iz Albanije, pobjegla mu prve bračne noći!

Sve je veći broj mladića, i onih malo starijih u Crnoj Gori, i regionu koji su svoju porodičnu sreću nasli sa djevojkama iz Albanije. Neki su su, medjutim, prosli kao “bosi po trnju” u slučajevima posredovanja raznih “agencija” u sklapanju brakova sa Albankama.

Osnovno tužilaštvo u Prokuplju pokrenulo je istragu o slučaju prevare u koji je uključen mladoženja iz Prokuplja i mlada iz Albanije. Naime, sumnja se da je Prokupčanin prevaren jer je platio 1.500 evra da bi sklopio brak sa Albankom, ali je ona posle nekoliko sati pobjegla iz njegove kuće!

 

Osnovno tužilaštvo u Prokuplju uputilo je zahtjev tužilaštvu u Albaniji da im pomogne u prikupljanju podataka o ovom slučaju.
Osumnjičeni identifikovani
Sumnja se da iza prevare stoji grupa koja posreduje u sklapanju brakova sa Albankama, i da je ovo samo jedna u seriji prevara koje su počinili.

– Identifikovane su osobe koje se sumnjiče za ovo krivično djelo i postupak vodimo u saradnji sa tužilaštvom u Albaniji – potvrdio je za Kurir portparol Osnovnog tužilaštva u Prokuplju Boro Zečević.
Oštećeni Prokupčanin je preko albanske agencije koju vodi jedna žena uspio da dođe do mlade.

– Preko telefona je došao u kontakt s njima. Ugovorili su da plati 1.500 evra, a da će mu oni dovesti ženu za brak. Posle nekoliko dana mlada se u pratnji ženske osobe koja vodi tu agenciju pojavila u Prokuplju. S njom je bio muškarac koji je mladoženji predstavljen kao ujak – objašnjava izvor Kurira.

Mlada je sa mladoženjom otišla u njegovu kuću, ali se nakon nekoliko sati iskrala.

– Nestala je tokom noći, čak nisu imali ni prvu bračnu noć. Oštećeni ju je uzaludno tražio nekoliko dana, ne znajući šta se desilo. Tek onda je shvatio da su ga prevarili i obratio se istražnim organima. Osim novca koji je dao agenciji za posredovanje, oštećeni je platio i troškove puta za cijelu družinu, pa je pretrpio još veću štetu – otkriva sagovornik.

Na desetine sklopljenih brakova

Vjeruje se da u Prokuplju i okolini ima još sličnih slučajeva, ali da ih žrtve ne prijavljuju, najčešće zbog sramote. Tako je u Kuršumliji nedavno zabilježena slična situacija, a mladoženja je ostao kratak za 1.000 evra. Ipak, u poslednjih nekoliko godina na desetine momaka iz planinskih i seoskih sredina uspješno su sklopili brak sa ženama iz Albanije.

Nije prvi put

ŠUMADINCU MLADA POBJEGLA IZ KAFANE

Šumadincu (40) koji je prije oko godinu dana namjeravao da se oženi Albankom dogodila se slična sudbina, ali je njega koštala daleko više. On je dao oko 4.500 evra za mladu i otišao po nju u Albaniju, ali mlada nikada nije stigla u Šumadiju.

– Sjeli su u jednu kafanu prije ulaska u Srbiju. Zamolila je mladoženju da ode do telefona i pozove sestru još jednom, prije prelaska granice. Nikada se više nije vratila za sto. Izašla je na druga vrata i pobjegla – ispričao je jedan poznanik prevarenog Šumadinca.

volimpodgoricu/Kurir/Biljana Roganović

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top