All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Dali živote za ognjište i narod

U srpskim hramovima u Americi i Kanadi u nedelju je služen pomen žrtvama NATO bombardovanja 1999. godine i pogroma na Kosovu i Metohiji 2004. godine.

Vladika novogračaničko-srednjezapadnoamerički Longin predvodio je arhijerejsku liturgiju i parastos u srpskom Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Beogradskoj ulici u Čikagu.

– Danas smo se molili za našu braću i sestre koji su stradali u NATO bombardovanju pre 20 godina u našoj otadžbini. Ne smemo zaboraviti one koji su na pravdi Boga položili svoje živote. Stradali su sveštenici, deca, narod, vojnici i policajci koji su svoj život položili za otečestvo. Hrišćanska je dužnost da ih ne zaboravimo jer su dali ono najdragocenije za svoj narod, porodice, ognjište i svoju pravoslavnu veru – istakao je vladika Longin.

U Čikagu, gde je i najbrojnija srpska zajednica u Americi i sledećih nedelja i u drugim hramovima biće obeležavana ova tužna godišnjica. Tako je i koncert duhovne i tradicionalne muzike koji su Nada i Slobodan Brkić održali u Hramu Svetog Jovana bio posvećen sećanjima na stradanja od 1991. do 2004. godine.

dijaspora.news/vesti-online.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top