All for Joomla All for Webmasters
Politika

DAČIĆEVA KLETVA! NE SAVETUJEM NIKOM DA IDE PROTIV SVETINJA, KO GOD JE IŠAO, NIJE DOBRO PROŠAO: Zar neko stvarno misli da će zauzeti Ostrog, od koga da ga otme i uzme!

Ne savetujem nikom da ide protiv svetinja.. Ko god da je išao protiv svetinja, nije dobro prošao – rekao je jutros šef srpske diplomatije Ivica Dačić gostujući u jutarnjem programu javnog servisa povodom molbe predsednika Srbije Aleksandra Vučića crnogorskoj vladi da ne usvaja zakon koji bi u pitanje mogao da dovede slobodu veroispovesti i imovinu SPC.

Dačić je naime jutros ocenio danas da je odgovor crnogorske vlade na molbu predsednika Vučića da ne ugrožavaju imovinu SPC u Crnoj Gori neprimeren i upozorio na teške posledice po odnose dve zemlje, ako ta zemlja usvoji najavljeni Zakon o veroispovesti kojim se predviđa i oduzimanje imovine SPC.

– Zar neko stvarno misli da će zauzeti Ostrog i oteti ga od SPC? Od koga da ga otme i uzme – kazao je Dačić i objasnio da Crna Gora već godinama antisrpskim stavovima pokušava da izgradi svoj položaj u svetu.

Ukazao je da je Vučić pokazao prijateljski odnos i da je istakao da ne želi da kvari dobre odnose sa Crnom Gorom već je zamolio da se ne izazivaju sukobi i problemi i podsetio da Srbija i Crna Gora nikada u istoriji nisu radile jedna protiv druge. “Ovo može da izazove velike probleme”, rekao je Dačić.

 

 

On je ocenio da se Vučić poneo časno, sa željom da se spreče sukobi i da je Srbija pokazala prijateljski odnos. “Zamislite kada bi Srbija probala da donese sličan zakon koji se odnosi na neke druge narode koji žive kod nas”, rekao je Dačić i pozvao Crnu Goru da ne ide tim putem.

Dačić je rekao da se u Crnoj Gori više od 30 odsto stanovnika izjašnjava kao Srbi, ali da se u tom zemlji shvataju kao antidržavni element. On je istakao da je mnogo bilo odluka crnogorskih vlasti u tom pravcu, a da je jedna od njih i priznanje nezavisnosti Kosova kada, kako je naveo, Crna Gora nije išla samo protiv srpskih interesa već i protiv crnogorskih interesa.

Ministar je rekao da Beograd može da protestuje i da na prijateljski način proba da utiče da se te stvari ne dešavaju, ali je rekao da Crna Gora to tumači kao mešanje u unutrašnje stvari.

 

FOTO: RTS PRINTSCREEN

Dodao je da su se onda svi mešali u unutrašnje stvari Srbije kada su priznali Kosovo. Dačić je upozorio da će odluka crnogorskih vlasti izazvati teške posledice u odnosima dve zemlje i dodao da smatra da svi treba da se okrenu nečem drugom jer običan narod u Crnoj Gori ne podržava takve stvari.

Ministar je rekao i da nije čuo toliko izjava od raznih vladika tim povodom a da je bilo mnogo nastupa predstavnika SPC o drugim političkim pitanjima. “Ako imate hrabrosti da napadnete Vučića i Dačića zbog neke ideje, valjda smete sad nekoga u Crnoj Gori zbog toga”, rekao je Dačić. Dačić je rekao da se i ranije zalagao za jače mere prema onima koji ne poštuju interese Srbije.

 

 

Dijaspora.news/(Kurir.rs/Tanjug/RTS)

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

IZDVAJAMO

To Top