All for Joomla All for Webmasters
Srbija

DA ZAPLAČEŠ OD MUKE: Srbija živi od poljoprivrede, a pola USEVA je posle jučerašnje OLUJE sravnjeno sa zemljom! (FOTO)

Srbija je zemlja poljoprivrede. Tako bi trebalo da se ponaša i u to bi trebalo da ulaže što je donekle i bila praksa u našoj zemlji. Upravo zato, oluja koja je juče zahvatila Zapadnu Srbiju je najgori scenario koji se mogao dogoditi.

Naime, snažna oluja praćena grmljavinom i gradom veličine lešnika koji je padao deset minuta, pogodila je Užice, ali i širi region oko ovog grada.

 

View image on Twitter

 

Većina useva je uništeno, a Priboj, Zlatibor, Požega, Kosjerići, Gornji Milanovac, Topola, Aleksandrovac, Blace su se našli na direktnom udaru jakog nevremena.

 

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

 

Meštane sela Teočin, u gornjomilanovačkoj opštini, “urnisao” je grad, za koji kažu da je bio gori od prošlogododišnjeg koji su zapamtili po zlu.

 

 

Naime, za samo nekoliko minuta letnja kiša se pretvorila u oluju koja je donela  grad od čijeg “udaranja” po prozorima su se jedva čuli udari gromova.

Pored toga, izgleda da je berba kukuruza za 2018. godinu završena, a da je šteta ogromna. Na poljima kukuruza, mogle su se pronaći “kugle leda” koje staju u celu šaku.

 

Podsećamo, poljoprivreda u Srbiji zapošljava oko petinu zaposlenih, dok u BDV učestvuje sa sedam do osam odsto.  Površina poljoprivrednog zemljišta obuhvata 5.734.000 hektara (0,56 ha po stanovniku), a na oko 4.867.000 hektara te površine prostire se obradivo zemljište (0,46 ha po stanovniku).

 

Oko 70 odsto ukupne teritorije Srbije čini poljoprivredno zemljište, dok je 30 odsto pod šumama.

(dijaspora.news/espreso.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top