All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Da li znate da ove zvezde Holivuda imaju srpsko poreklo? (FOTO+VIDEO)

U epicentru svetske filmske industrije, Holivudu, među slavnim i poznatim glumcima i režiserima, ima i onih čijim venama teče srpska krv. Za neke od njih znamo, a za neke možda i ne.

Ponekad od onih koji žive i rade u inostranstvu, može da se čuje to da se gotovo stide toga što su sa Balkana. Međutim, ovi slavni i poznati nikada nisu krili svoje genetsko nasleđe, već otvoreno i sa ponosom govore o svom srpskom poreklu.

Piter Bogdanović

Foto/Printscreen/You Tube

Jedan od njih je čuveni, vremešni glumac, režiser i filmski kritičar Piter Bogdanović. Njegovo pravo ime je zapravo Petar, otac mu je bio Srbin, slikar i pijanista Borislav Bogdanović, a majka austrijska Jevrejka Herma Robinson . Bežeći od nacista, roditelji ovog Holivudskog filmskog maga, emigrirali su u Kingston, a u ovom gradu savezne države Njujork rođen je Petar 30.jula 1939.godine. Tokom karijere, nekoliko puta je bio nominovan za Oskara, a koliko mu znače srpski koreni, govori i želja da zajedno sa svojom sestrom Anom, snimi film o precima familije Bogdanović iz Rume.

Katarina Oksenberg

Foto/Printscreen/You Tube

Javnosti poznata kao ćerka Jelisavete Karađorđević i Hauarda Oksenberga, ali i po ulozi Amande u čuvenoj seriji “Dinastija”, Katarina Oksenbeg je takođe jedno od slavnih imena Holivuda sa srpskim poreklom. Katarina je rođena 1961. godine u Njujorku, a osim američkog, ima i pasoš Srbije.

Nikol Ostin

Foto/Printscreen/You Tube

Popularna američka starleta i model Koko Ti, čije je pravo ime Nikol Ostin, takođe je srpskog porekla – po babi i dedi sa majčine strane. Ova zvezda rijalitija i glumica, vlasnica je modnog brenda, i poznata je na američkom kontinentu po tome što u svakoj prilici ističe svoje srpsko poreklo. Tokom poplava u Srbiji 2014. godine, Koko je na društvenim mrežama aktivno apelovala za pomoć područjima ugroženim od poplava.

Stana Katić

Foto/Printscreen/You Tube

Glumica Stana Katić je nedavno bila gost na ovogodišnjem Kustendorfu, a publika je posebno pamti po ulozi u filmu o Džems Bondu “Quantum of Solace”, kao i filmu “The possession of Hannah Grace” i popularnoj kriminalističkoj seriji NBC-a “Castle”. Stanin otac je Srbin, poreklom iz Dalmacije, a ona rado i često posećuje Srbiju.

Nataša Pavlović

Porodica glumice Nataše Pavlović, sedamdesetih godina prošlog veka emigrirala je u Ameriku. Nataša je rođena u selu Popovi kod Bijeljine, a publici je poznata po brojnim ulogama, poput onih u ostvarenjima”Space Warriors”, “Moomy’s Epitaph”, “The Naked Truth”, „Las Vegas“, “Bitter Fruit” i mnogim drugim.

Osim toga što je poznata glumica, Nataša je i model, bila je Mis Beverli Hilsa, a ima još jednu strast – pilotiranje. U februaru 2004. godine je bila kopilot u avionu „mig 25“ koji je dostigao visinu od 25.000 metara. Kako se navodi na njenom zvaničnom sajtu, Nataša je „na ivici svemira“ mahala srpskom i američkom zastavom.

Saša Aleksander

Foto/Printscreen/You Tube

Veoma uspešna glumica Saša Aleksander je takođe srpskog porekla, a njeno pravo ime je Suzana Drobnjaković. Njen otac je Italijan, a majka Srpkinja. Umetničko ime Saša je uzela zbog nadimka kojim su je oslovljavali u porodici, a publika je posebno zavolela zbog uloge agenta Ketlin Tod u seriji “NCIS” (“Mornarički istražitelji”). Osim brojnih ostvarenja u kojima je igrala, pamtimo je i kao novinarku Šeli iz kultne serije “Friends”. Saša tečno govori srpski jezik i često ističe u intervjuima da je kao tinejdžerka redovno dolazila u Srbiju, gde je provodila letnje raspuste kod rođaka na selu.

Natalija Nogulić

Foto/Printscreen/You Tube

Vojin Nogulić i njegova supruga Jelena, dobili su ćerku Nataliju 1950. godine, koja se rodila u Čikagu, gde su tada živeli.
Natalija je publici napoznatija po ulozi komandanta svemirske stanice, Aline Nehajeve u serijalima “Zvezdane staze”. Igrala je u brojnim holivudskim ostvarenjima, a napisala je i roman “Rat jedne žene” u kojem govori i o svom srpskom poreklu.

Dejan Jelača

Glumac, voditelj i manken Dejan Jelača živi u Americi već 16 godina, tokom kojih je glumačkim ostvarenjima osvajao publiku. Dobijao je brojna priznanja za svoj rad, među kojima je i nagrada za najboljeg glumca za ulogu u filmu”Blossoms of Faith”.

Foto/Privatna arhiva

Američka publika gledala ga je u dokumentarnoj seriji “A Crime to Remember”, a u krimi-misteriji “Elementary” koleginica mu je bila mega zvezda Lusi Lu. Druži se sa najlepšim ženama sveta, pa su mu Adrijana Lima, Miranda Ker i Hajdi Klum samo “jedan telefonski poziv daleko”. Nedavno je u Njujorku, gde živi i radi , bio “guest star” u popularnoj krimi – seriji “Ray Donovan”, u kojoj tumači lik okorelog kriminalca Karlosa .

Dejan je rođen u Jagodini, ponosan je na svoje srpsko poreklo i raduje se svakom dolasku u domovinu. U intervjuu za portal Naši u svetu otkrio je da nije imun na nostalgiju, a koliko voli Srbiju pokazuju i njegove objave na društvenim mrežama.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2300213953374785&set=a.680287798700750&type=3

 

Dijaspora.news/wikipedia/Nasiusvetu.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top